Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya transfer ettiği yüklü miktarda paranın soruşturulması için aracılığıyla Bologna savcılığına dilekçe veren kişinin Cem Uzan olduğunun iddia edilmesine Uzan'dan yanıt geldi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Türkiye’de baskı görmesi nedeniyle halen yurt dışında “sığınmacı” olarak yaşayan bir Türkiyeli işadamı, Bilal Erdoğan hakkındaki iddiaların soruşturulması talebiyle Bologna Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulundu.

‘YORUM YAPMA YETKİM YOK’
Söz konusu işadamının kimliğini açıklamak istemediği belirtilirken Corriere della Sera gazetesinde yer alan haberde şikâyetçi tarafın Uzan ailesinin bir üyesi olduğu iddia edildi. Corriere della Sera’nın haberinde şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’in oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’da bulunması meselesi karmaşıklaşıyor. Johns Hopkins Üniversitesi’nin öğrencisi olarak resmen ekimden beri Bologna’da olan Bilal hakkında soruşturma açılması talebiyle Bologna Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulunuldu. Şikâyet, Türkiye’de televizyon kanalı sahibiyken Erdoğan’a karşı çıkmalarının ve vergi problemlerinin ardından halen siyasi sığınmacı olarak Fransa’da bulunan Uzan ailesinin bir üyesi tarafından 24 Ekim’de sunuldu. Dilekçede Türkiye’den İtalya’ya yönelik kara para aklama iddialarının soruşturulması talep ediliyor. Şikâyet dilekçesinde ayrıca Erdoğan’ın oğlunun bir grup silahlı koruma eşliğinde Bologna’ya geldiği, İtalya’ya girişlerine izin verilmemesi üzerine ise birkaç saat içinde kendilerine diplomatik pasaport temin edildiği de iddia ediliyor.”

Sözcü'de yer alan habere göre; Corriere della Sera’nın bu haberine Fransa’da yaşana Cem Uzan bir açıklama ile yanıt verdi. İşte Cem Uzan’ın konuya ilişkin açıklaması:

“Bugün bazı gazeteler ve internet sitelerinde yer alan Bologna Savcılığı’nın Bilal Erdoğan hakkında kara para soruşturması başlattığı yolundaki haberlerde ihbarın yurt dışında olan ve Erdoğan’a karşıtlığı ile bilinen bir yatırımcı tarafından yapıldığı belirtilmektedir. Haberin menşeyi olarak İtalya’nın önde gelen gazetelerinden Corriere Della Sera gösterilmektedir. Haberin sonunda ise ismi açıklanmayan yatırımcının bir Avrupa ülkesinde siyasi sığınmacı sıfatıyla yaşadığı bilgisi yer almaktadır. Ahmet Hakan olayında olduğu gibi bazı yorumların ve çarpıtmaların merkezine yeniden isminin oturtulmaması için açıklıkla ve içtenlikte böyle bir olayla şahsen Cem Uzan olarak ilgim ve bilgim olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isterim.”