Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)soruşturmasında meslekten ihraç edilen masumlar için 7 maddede açıklama yaptı.  12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında FETÖ'ye yönelik OHAL kapsamındaki KHK ile meslekten ihraç edilenler için “At izi it izine karıştı" tabirini kullanması CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere eleştirmişti. Canikli, soruşturma kapsamında kamudan ihraç edilen masumlar için açıklama yaptı. Stargazetesinde yer alan habere göre Canikli, mağduriyetin yaşanmaması için yeni bir KHK ile idareye “düzeltme yetkisi" verileceğini ve her ile bir merkez kurulacağını bildirdi. Canikli bu konu hakkında yapılanları ve yapılması gereken planlananları 7 maddede açıkladı.

İşte Canikli'nin 7 maddesi:

- Çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Ancak kanallarımız açık. Herhangi bir şekilde yanlış yapıldığı tespit edilenler; telefonla, sosyal medyayla, milletvekillerimiz aracılığıyla, BİMER, AKİM, her taraftan talep geliyor.

- Bunlarla ilgili incelemede biraz daha ayrıntıya iniyoruz. İddia doğruysa işlem yapılıyor. Değilse de bir başka kararname ile değiştirilecek.

- İllerde valilerin başkanlığında bir merkez oluşturularak gelen talepler Ankara'ya gönderilecek. Ankara'da da aynı şekilde bir merkez olacak. Biz de onlara yeniden bakacağız.

- Aslında biz bu mekanizmayı ilk gün oluşturduk. Hataları önleyecek, tespit edecek mekanizmayı kurduk. Kapatılan kurumları açtık mesela. Titiz davrandık. Günlerce toplantılar yaptık.

- Hiç kimsenin haksızlığa uğramasını istemeyiz. Eskiden bu tür işler yapılırken titizlik gösterilmezdi. Biz bazen gazete haberlerini bile dikkate alıyoruz.

- Hataları sıfıra indirmek hedefimiz. Hatayı ne zaman tespit edersek edelim o zaman işlem yapılacak. 3.5 ay, 1 yıl sonra da olsa düzelteceğiz.

- Son çıkarılacak KHK ile idareye düzeltme yetkisi verilecek. 60 gün biter de başvuru süresi dolar diye bir şey olmayacak. Ne zaman tespit edilirse düzeltme yapılacak.