İddiaya göre belediye tabut vermeyince battaniyeye sarılı cenaze, mezarlık duvarının üzerine konularak namazı kılındı. Namazı bir vatandaş kıldırırken, annesi  kardeşleri ve bazı ylakınlarının katıldığı cenazeyi polisler uzaktan izledi.

Hüseyin Doğukan Erdoğan'ın battaniye sarılı cenazesi ilçe mezarlığına getirildi. Mezarlık duvarının üzerine konulan cenaze için birkaç yakınının katılımıyla namaz kılındı. Cenazeye Erdoğan'ın annesi Servet, kardeşleri İlayda, İdil ve bazı yakınları katıldı. Namazda din görevlisi bulunmazken, Hüseyin Doğukan Erdoğan'ın battaniyeye sarılı cenazesi sırtta taşınarak toprağa verildi.

ANNE: EŞİM SÜREKLİ ŞİDDET UYGULADI

Hüseyin Doğukan Erdoğan’ın annesi Servet Erdoğan, eşinin ve eşinin ailesinin psikolojik sorunları olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"18 yıllık evliyim. Oğlumun babasının ve babasının ailesinin psikolojik sorunları vardı. Bu aile köy muhtarı tarafından dışarıya atılmış, sürgün edilmiş. Köylerinde bunlara Deli Hacer, Deli Emine, Deli Hikmet Derler. Çocuklarıma sürekli şiddet uyguluyordu. 7- 8 yıldır beni anneme göndermezdi. Oğlumu döve döve elini kırdı. Daha sonra rapor aldı. 3 aydır göreve gitmiyordu. Doğukan'la, teyzelerinin çocuklarını görmek için Kayseri’ye geldik. Buraya geldiğimiz öğrenince Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya kadar bizi tehdit etti. Siz gelirseniz cesedinizi lojmanın önüne sereceğim diye. Benim çocuğum takdir alan bir öğrenci. Herhangi bir örgüte üye olduğu çıkmadı. Eşim tehdit edince Doğukan bizi otele yerleştirmeyi düşündü. 'Oğlum polise söyleyelim' dedim. Anne onlar bizi koruyamaz dedi. Bunu duyan polisler yanımıza geldi. Tartışma yaşandı. Oğlum, lojmanda kimse kalmadığı için hırsızlık olur diye babasının silahını yanına almıştı. Daha sonra bu acı olay gerçekleşti."

'TABUTLARI SAKLADILAR' İDDİASI

Hüseyin Doğukan Erdoğan'ın teyzesinin oğlu ise belediyenin tabutları sakladığını öne sürererek, "Hiçbir cami tabut vermedi. İmam sıkıntı. Polislerimiz için yüreğimiz parçalandı. Psikolojik sorunları olan bir çocuktu" dedi.  

Cenazeye, Hüseyin Doğukan Erdoğan’ın babası Hikmet Erdoğan katılmadı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr