HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün bölgesinde PKK'lilerin yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 asker şehit oldu.

Olay bugün öğlen saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aktütün yolunda meydana geldi. PKK'liler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre patlamada 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Patlamanın ardından bölgeden bir acı haber daha geldi. Yaralı askerlerden birinin daha şehit olduğu bildirildi.

Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Aktütün'deki saldırının ardından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05’de, Hakkâri/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr