Ali Yerlikaya duyurdu... 14 ilde FETÖ’ye yönelik 'Kıskaç-7' operasyonu! Ali Yerlikaya duyurdu... 14 ilde FETÖ’ye yönelik 'Kıskaç-7' operasyonu!

FETÖ kapsamında tutuklu bulunan mahrem yapı imamlarından bir ismin yazar Stefan Zweig'in "Olağanüstü Bir Gece" isimli eserine bazı talimatlar gizlediği ileri sürüldü. Hükümete yakın Akşam’ın internet sitesinde Kemal Gümüş imzalı habere göre; FETÖ’cülerin halen Pensilvanya’dan aldıkları talimatlar doğrultusunda kaotik eylem yapmaya hazırlandıkları iddia edildi. Akşam’ın haberine göre; Çorum’da asker imamı olan eski öğretmen Mustafa Sarıoğlu’ndan bir talimat ele geçirildi. 

Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda FETÖ kapsamında tutuklu bulunan mahrem yapı imamlarından Mustafa Sarıoğlu'nun yazar Stefan Zweig'in "Olağanüstü Bir Gece" isimli eserine bazı talimatlar gizlediği belirlendi. Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğünce incelenen kitapta bazı sayfalarda bulunan kelimelerin altının çizili olduğu, bazı kelimelerin içerisindeki harflerin ise özellikle altının çizilmiş olduğu görüldü. Altı çizilen harflerin bir araya getirilmesi sonucunda ‘o geceki taarruz olacak’, ‘tarih sayfada’ ve ‘anlaşıldı her şey tamam’ şifrelerinin yer aldığı ileri sürüldü.” 

Haberde ayrıca, kitaba gizlenen şifreli mesajlar çözüldüğünde 11.04.2019, 07.06.2019 ve 04.11.2019 tarihlerine ulaşıldığı ileri sürüldü. 

Odatv.com