YAŞ toplantısında terfi ve emeklilik listesindeki isimler arasında FETÖ’nün kumpas davalarından yargılanmış komutanlar da bulunuyor. Balyoz davasında yargılanmış olan isimlerden Nusaybin’i 21 günde PKK’dan temizleyen Tümgeneral Levent Ergün korgeneralliğe, Tuğamiral Hasan Özyurt tümamiralliğe, Albay Erdiç Altıner tuğamiralliğe, İzmir Askeri Casusluk davasında yargılanan Tuğamiral Yalçın Payal tümamiralliğe terfi etti.

'KADROSUZLUK' NEDENİYLE EMEKLİLİK

Buna karşın İstanbul Askeri Casusluk davasında yargılanmış olan Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Yankı Bağcıoğlu ve İzmir Askeri Casusluk davasında yargılanan tuğamiraller Murat Dinçman ve Yalçın Özkütük, Balyoz davasında yargılanmış olan tuğamiraller Gürsel Çaypınar ve Mehmet Cem Oktay 'Kadrosuzluk' nedeniyle emekliye sevk edilen isimler arasında yer aldı.

GERİ DÖNDÜ, TERFİ ETTİ

Zonguldak'ta FETÖ'ye yönelik operasyonda 8 avukat yakalandı Zonguldak'ta FETÖ'ye yönelik operasyonda 8 avukat yakalandı

FETÖ kumpası ile TSK'dan istifa etmek zorunda kalan ve darbe girişimi sonrası mesleğe dönen Pilot Albay Ertan Uzun da tuğgeneral oldu. Kumpas mağduru tuğamiraller Baybars Küçükatay, Yavuz Kılıç Türker Koçpınar ve Ayhan Manioğlu, Tuğgeneral Oğuz Okuyucu'nun görev süreleri bir yıl uzatıldı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ BASTIRMIŞTI

Yüksek Askeri Şûra’da 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında önemli rol oynayan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın genelkurmay başkanı yapılmayarak emekliye sevk edilmesi dikkat çekti.

İlgili Haberler

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/