Ergenekon kumpası savcılarının ve hakimlerinin yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nde görülen davanın bugünkü celsesinde duruşma arası verildiğinde katılan Gazeteci-Yazar Hikmet Çiçek, eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel'e, "Aydınlık'a bir şeyler söylemek ister misiniz?" diye sordu. Pekgüzel, şu karşılığı verdi:

"Aydınlık dik duruyor. Perinçek'e selam, ama bu hükümete verdiği desteği de aklım almıyor."

Hikmet Çiçek duruşmada da sanıklara şunları sordu:

"Ergenekon tertibinde 6 yıl cezaevinde kaldım. Ergenekon'a üye olduğum iddia edilmesine rağmen ben bu meseleden tutuklu değildim. Yani tutuklu olmadığım halde 6 yıl yattım. Duruşmada her seferinde, 'Beni ya tahliye edin ya da tutuklayın' dedim, ama bu durum 6 yıl devam etti. Bedirhan Şinal'a gizli tanıklık teklif eden bunlardı. Anneannesinin hesabına para yatırıldığını açıkladığını halde sanıklar hiçbir şey söylemiyor. Doğu Perinçek heyete defalarca, 'Bir gün gelecek sizler de yargılanacaksınız' dedi. Acaba ne düşünüyorlar? Sanıklar yargı kararıyla saptanan FETÖ'nün üyesi ve militanı olarak bu suçları işlediler. Bu örgütün üyesi olmaktan ve işledikleri suçlardan dolayı bir nedamet duyuyorlar mı? Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmayı düşünüyorlar mı?"

Mahkeme Başkanı Haydar Metiner, "Sanıkların örgütsel bağı olduğu yönünde elimizde kesinleşmiş bir yargı kararı yok" diyerek, Çiçek'in son sorusunu yöneltemeyeceğini bildirdi.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden'in de izlediği duruşmada öğleden sonra ara karar verildi.

FETÖ SANIĞININ O İFADESİ HAKİMİ KIZDIRDI

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ara kararın açıklanması öncesinde Mahkeme Başkanı Haydar Metiner, sanıklardan eski hakim Hüsnü Çalmuk'un dilekçelerini okuttu. Ardından da, "Dilekçeye bak, bunu yazmaya hakkın var mı?" diye sordu. Çalmuk'un, "Ne yazmışım?" cevabı üzerine Başkan Metiner, bir yandan dilekçesini gönderdi, bir yandan da, "Sizin burada sıfatınız ne?" dedi. Çalmuk, "Sanık" karşılığını verdi. Başkan Metiner de dilekçenin altında "Hakim" yazdığına dikkat çekip, tüm sanıkları, "Bundan böyle usulüne uygun yazın. Yoksa dilekçeleriniz değerlendirmeye alınmayacaktır" diye uyardı.

FETÖ hükümlüsü eski HSYK Başkanı'ndan Adalet Bakanlığı'na başvuru! FETÖ hükümlüsü eski HSYK Başkanı'ndan Adalet Bakanlığı'na başvuru!

Savcı Hakan Arslan'ın mütalaasından sonra kararı açıklayan Başkan Metiner, katılanlar ve avukatlarının sanıkların tutuklanması, sanıkların ise haklarındaki adli kontrol kararının kaldırılması yönündeki taleplerin reddiyle duruşmanın 7 Ekim'e ertelendiğini söyledi.

Odatv.com