“Harekete geçtiğimde ne olacağını göreceğiz” diyerek mahkemeyi tehdit eden FETÖ imamı Kemal Batmaz’a bağlı 3 mahrem imam itirafçı oldu.Hava Kuvvetleri yapılanmasında yeralan imamlar 203 örgüt üyesini deşifre etti. Batmaz, 15 Temmuz darbe girişimini Adil Öksüz ile birlikte yöneten isim olarak biliniyor.FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten imamlardan Kemal Batmaz’ın hücresi dağıldı. Sincan Cezaevi’nin güvenliğinden sorumlu Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Tarık Hekimoğlu’nu “Harekete geçtiğimde ne olacağını göreceğiz” diyerek tehdid ederek örgüt üyelerine “çözülmeyin” mesajı vermeye çalıştığı değerlendirilen Batmaz’ın hücresindeki mahrem imamlar çözülmeye devam ediyor.mahrem imamlar çözülmeye devam ediyor.

İTİRAFÇI OLDULAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 16 Kasım’da haklarında gözaltı kararı verilen 88 mahrem imamdan 3’ hakkında soruşturma düzenlendi. Savcılık, Okan Emre E., Ercan Sercan Y. ile Ali B. hakkında “FETÖ yöneticisi olmak” suçundan iddianame düzenledi. İtirafçı olarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerin, örgüte ilişkin faydalı bilgiler verdiği gerekçesiyle etkin pişmanlık hükümlerinden de faydalandırılması talep edildi.

ÖNCE ÖKSÜZ SONRA BATMAZ

İddianameye göre, şüpheli mahrem imamlar, 2016 ocak ayına kadar örgütün Hava Kuvvetleri imamı olan firari TSK imamı Adil Öksüz’e, ardından da Öksüz’ün Hava Kuvvetleri imamı olarak görevlendirilen Kemal Batmaz’a bağlı olarak faaliyet yürüttü.

4 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı! 4 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı!

153 KİŞİYİ DEŞİFRE ETTİ

Şüphelilerin, Hava Kuvvetleri’ndeki astsubaylardan sorumlu oldukları belirlendi.

Şüphelilerden 2011-2014 yılları arasında Ankara bölgesinde astsubaylardan sorumlu olarak ‘müdür’ pozisyonunda faaliyet yürüten Ali B.’nin iki farklı operasyonel hat kullandığının tespit edildiği iddianamede yer aldı. Ali B.’nin astsubay yapılanmasındaki doğu bölgesinin sorumlusu olan Mehmet Emin Y. ile de operasyonel hatlardan irtibat sağladığı kaydedildi. İtirafçı olan şüpheli Ali B. de 153 kişiyi fotoğraflarından teşhis etti.

ABİLERİ GÖSTERDİ

Diğer şüpheli Emrah Sercan Y.’nin de Hava Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanmada öğretmen pozisyonunda görev aldığı iddianamede belirtildi. Müdür pozisyonundaki Mehmet Emin Y. gibi operasyonel hat kullandığı anlaşılan şüpheli Emrah Sercan Y.’nin mahrem imam ve askerlerle irtibatı ortaya çıkarıldı. Şüpheli Y. de itiraflarıyla 39 örgüt üyesini teşhis etti. Yine hakkında dava açılan ve öğretmen pozisyonunda görevli Okan Emre E. de itirafçı olarak 11 örgüt üyesini deşifre etti.

https://www.yenisafak.com/gundem/batmazin-hucresicozuldu-3416379