TRABZON

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 5 ve üzerine çalışanı olan işletmelerde maaşların bundan sonraları vezneci marifetiyle ödeneceğini söyledi.

Soylu, Ortahisar ilçesine ilişkin Beşirli Mahallesi'nde ortak iş yerinin açılışında icra ettiği konuşmada, istihdam, nema ve rakiplik dair sonuç 15 senedir aşırı ehemmiyetli adımlar atıldığını belirtti.

Bakan Soylu, Türkiye'nin ortak yandan eşya dışıyla savaş ettiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

''Türkiye ortak yandan eşya dışıyla savaş ediyor ortak yandan da istihdamın artmasını sağlıyor. Bugüne denli ortak iş durumunda 10 insandan ortak tomar insanoğlu istihdam ediliyorsa bunlar ücretlerini bankalar marifetleriyle ödüyorlar. Kayıt dışıyla ait demin gine ortak etap atabilmek ve bu mevzuda ortak etap elan öteye geçebilmek düşüncesince sayıyı 5'e düşürüyoruz. İşletmelerde 5 ve üzerine çalışanlar, bundan sonraları ücretlerini bankalardan alacaklar. Bu, Türkiye'de hem eşya dışını eşya içerisine alabilmek bununla birlikte her insanın ortak biçimde eşya ortamında olabilmesini sağlayacak ehemmiyetli adımlardan biridir. İnşallah önümüzdeki beş altı gündüz bünyesinde yayınlanacak ve yürürlüğe girecektir.''

Çalışma hayatında, istihdam hayatında ve toplumsal düzenlilik sisteminde aşırı ehemmiyetli adımlar gerçekleştirdiklerini özetleyen Soylu, 'İlk 3 maaş hareket planı ortamında olan 17 ayrı eylemden 16'sını görü yerine tamamlamış durumdayız. Bunlardan tamamlayamadığımız bayrılık tazminatıdır. Aslında o da bitirilmek düşüncesince değil hem tedarik gerçekleştirmek bununla birlikte istişarelerinin oluşması düşüncesince bu 3 maaş çağa konulmuştu. Onda da ağır hazırlıklar yapıyoruz.' dedi.

Bakan Soylu, konuşmasının peşi sıra Vali Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile seramik mahsulat satacak iş yerinin açılışını yaptı.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Kaynak: AA