Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Alman Bild gazetesinin ‘S-400’lerde geri adım’ haberini yalanladı.

Alman Bild gazetesi Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alma sürecini rafa kaldırdığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, S-400 hava savunma sistemi alınmasına yönelik sürecin tamamlandığını ve teslimata Temmuz ayında başlanacağını açıklamıştı.

Süt ve süt ürünleri üretiminde artış Süt ve süt ürünleri üretiminde artış

Bild gazetesinin haberinde Türkiye’nin ekonomik kriz ve ABD’nin yaptırım tehditlerinden duyulan endişe nedeniyle S-400’ler konusunda geri adım attığı ileri sürüldü. Haber, ismi verilmeyen üst düzey bir Türk diplomata dayandırıldı. Bild’e konuşan diplomatın, şöyle konuştuğu öne sürüldü: "Türkiye’de ekonomik kriz, Erdoğan’ın agresif dış politikası nedeniyle daha da derinleşiyor. Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı gibi Temmuz’da teslimat olmayacak. Çünkü böyle bir alım, Washington’ın yaptırımlarına neden olur ve bu, mevcut lira krizinde Türkiye’nin ekonomik çöküşü anlamına gelir."

‘BENDEN DUYMUŞ OLUN...’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise haberi yalanladı. Altun, twitter hesabından haberi paylaşan Bild gazetesinin sorumlu editörlerinden Julian Röpcke’ye hitaben şöyle yazdı: "Sevgili Julian, Kaynaklarınız yanılıyor. Benden duymuş olun; S-400 alımı bitmiş anlaşmadır."

‘HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YOK’

Konuyla ilgili bir yalanlama da Rusya’dan geldi. Askeri-teknik konulardaki Rus devlet kaynağı, İnterfaks haber ajansına şunları söyledi: "Hiçbir değişiklik yok. Sözleşmenin hayata geçirilme süreci ve Türkiye’ye S-400 gönderilme hazırlıkları devam ediyor."

Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/bild-in-geri-adim-iddiasina-yalanlama-turkiye-mayis-2019