Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen servis araçlarının cezasının affedildiği yasa Meclis'ten geçti. Yasayla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen araçlara da af geldi. 15 Temmuz Şehitler köprüsündan aks aralığı uzun araçların geçişi yıllardır yasakken geçen araçların cezalarının affedilmesi dikkat çekti. Öte yandan bugünden itibaren FSM'den geçişlerde yine ceza uygulanmaya başlanacak.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden UKOME kararına aykırı geçiş yapıp ceza yazılan araç sahiplerinden oluşan 18 kişilik heyetle Ulaştırma Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğünde bir araya gelmişti.Basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda Binali Yıldırım, mağdurların sorunlarını dinleyip bu cezaların affedileceğini  belirtmişti. Dün akşam bu cezalar TBMM Genel Kurulu’nda da 7 maddelik torba yasa ile kabul edildi. Artık bugün itibari ile FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanan ağır vasıta araçları artık cezalı şekilde geçmiş olacak.Adı AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için geçen Binali Yıldırım geçen hafta İstanbul’da otobüsçülerle bir araya gelmişti.

15 TEMMUZ KÖPRÜSÜ VE FSM’DEN CEZALI GEÇENLERE AF

Araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen 2 Kasım 2016'dan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçenlere idari para cezası uygulanmayacak. Verilmiş cezalar tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilenlerin tahsilatından vazgeçilecek. Varsa yapılmış itirazlar veya açılmış davalar hakkında resen karar verilmesine yer olmadığı kararlaştırılacak. Yargılama ve takip gideri, taraflar üzerinde bırakılacak ve vekalet ücretine hükmedilmeyecek. Maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan tahsilatlar, 28 Şubat 2019'a kadar başvurulması halinde 29 Mart 2019'a kadar ret ve iade edilecek.

ESKİ TARİHLİ DÜZENLEMEYE GERİ DÖNMELİDİR

Konuyu sozcu.com.tr’ye değerlendiren Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bugün itibari ile 2. sınıf ticari araçlar ile aks mesafesi 3.20 metre ve üzerinde olan tüm araçlar FSM’yi kullandığında gidiş ve dönüş için ayrı olmak üzere 800’er lira ceza kesilecek. Yeni sürpriz cezalarla karşılaşılmaması için UKOME derhal 19.8.2016 tarihli düzenlemeye geri dönmelidir.” dedi.

Ekonomik güven '100'ledi! Ekonomik güven '100'ledi!

https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/15-temmuz-sehitler-koprusune-secim-affi-2879942/