Ülke TV'de canlı olarak yayınlanan "Uluslararası Gündem" programında Haber7 yazarı Taha Dağlı'ya konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukLGS ile ilgili, "Güney Kore'deki gibi statlarda ya da açık havada sınav olma gibi durum olabilir mi?" sorusuna yanıt verdi. Selçuk, "Mümkünse zamanında eğer mümkün olmazsa en kısa zaman içerisinde bu sınavı yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

CNN TÜRK'te de açıklamalarda bulunan Selçuk, "Okullar yazın olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Mayıs, haziran, eylül ve ekim ayları üzerinde duruyoruz Temmuz ve ağustosta telafi düşüncemiz yok. Biz telafiyi ne kadar sürede nasıl yaparız biz bunun hesabını yaptık .Bu sebeple de yaz aylarında çocuklarımızın dinlenmesini tercih ederim."

Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Çocukların biraz harekete yöneltmek ve coşturmak bizim vazifemiz. Biz Bakanlık olarak çocukların hizmetindeyiz. Onlarla olan bağımız çok fazla resmiyet kaldırmaz.

OKULLAR NE ZAMAN AÇIKLACAK?

Birçok kişi tekrar tekrar soruyor. Bizim vazifemiz bin kere cevap vermek. Biz istiyoruz ki bir an önce okullar açılsın. Çocuklarmız öğretmenlerine kavuşssunlar. Türkiye'deki ve dünyadaki gidişatı takip ediyoruz. Bir takım açıklamalar var bu açıklamaları da göze alarak bazı hazırlıklar yapıyoruz.

TELAFİ EĞİTİMİ

Telafi eğitimini bütün olarak ele alıyoruz. Okullar diyelim ki Mayıs'ta Haziran'da açıldı bir programımız var. Nasıl ve ne kadar bir süre de yapabiliriz diye hesaplamalar yaptık. Bu aylarda imkanımız olursa telafiye başlayacağız. Olmazsa başka ayrı bir programda düzenledik. Uzaktan eğitimin daha sonraki dönem eğitimini de içerecek şekilde çalışmalarımız devam ediyor.

Dereceye giren öğrencilerin  ödülleri Başkan Büyükgöz’den Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den

KARNELER NASIL DÜZENLENECEK

Birinci dönem notlarının ele alındığı bir süreç olacak. Önümüzdeki süreçte telafi eğitimi ne zaman olacağı şeklinde bazı somut açıklamalarını yapma dönemine de gelmiş bulunuyoruz.

LGS AÇIKLAMASI

Bakan Selçuk, Taha Dağlı'nın LGS ile ilgili, "Güney Kore'deki gibi statlarda ya da açık havada sınav olma gibi durum olabilir mi?" sorusuna şu şekilde cevap verdi;

Tabiki de olabilir. Mümkünse zamanında eğer mümkün olmazsa en kısa zaman içerisinde bu sınavı yapmak istiyoruz. Online olmamak şartıyla öncelik sağlık olarak belli düzenlemelerle bu sınavı yapabiliriz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız da yaptık. Bunun değerlendirilmesi yapılır. Farklı uygulamalara da açığız.

Velilerimize tavsiyemiz, güzel hatıralar oluşturacak şekilde bugünleri güzel anacağımız bir fırsata çevirirlerse elbette mutlu oluruz. İnşallah bayrama da güzel sağlıklı sıhhatli kavuşuruz. "