Dünyaca ünlü iç giyim markası Victoria’s Secret, transseksüel Brezilyalı model Valentina Sampaio ile çalışmaya başladı. Bir süre önce marka ile podyumda çalışmaya başlayan Sampaio, ilk kampanya yüzü de oldu.

Markanın ‘Secret Pink’ koleksiyonu için katıldığı çekimlerin sahne arkasını Instagram’da paylaşan 22 yaşındaki genç model, “Hayal kurmaktan hiç vazgeçmedim” notu düştü.

PAZARLAMA MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ

Geçen yıl Vogue dergisine verdiği röportajda şovda transseksüel modellerin olmaması gerektiğini söyleyen Victoria’s Secret pazarlama müdürü Ed Razek, Sampaio’nun şirketle anlaşmasının ardından görevinden ayrıldığını duyurdu.

Razek, söz konusu röportajda “Şovda transseksüel ya da büyük beden model kullanmayı düşünüp düşünmediğimizi soruyorsunuz” demiş ve eklemişti:

İspanyada Adliye Memurları Maaş Artışı Talebiyle Grevde İspanyada Adliye Memurları Maaş Artışı Talebiyle Grevde

Kardeş şirketimiz Lane Bryant, büyük beden modellerle defile yapıyor. Bunu sadece satış yaptığımız pazara sunuyoruz, Victoria’s Secret gibi tüm dünyaya sunmuyoruz.”

Bu sözlerden dolayı büyük tepki çeken Razek’in özür dilemesi yeterli olmamıştı. Marka geçen yıl tarihinin en düşük reytingini alıştı.

Victoria’s Secret bir süredir, podyuma sadece çok uzun ve ince modelleri çıkarmasıyla ilgili eleştiriler de alıyordu. Marka ile çalışan ünlü modellerden Karlie Kloss, Victoria’s Secret ile yollarını ayırmış, nedenini ise şöyle açıklamıştı: “Onların yansıttığı imajın benim gerçekte kim olduğunu yansıttığını düşünmüyordum ve dünya çapındaki genç kadınlara güzel olmanın bu olduğunun anlatılmasından rahatsızdım.”

Kaynak Abc