Tayland'da Mai Khao sahiline uğrayan turistlerin en sevdiği aktivitelerden biri de kuşkusuz sahile çok yakın geçen uçaklarla fotoğraf çektirmek.

Phuket Uluslararası Havalimanı'na inen uçaklar sahile çok yakın geçerken, turistler bu anları ölümsüzleştirerek sosyal medyada paylaşıyor. Fotoğraf çeken turistlerin, iniş yapan uçakların pilotlarının dikkatini dağıttığını öne süren yetkileler, geçtiğimiz hafta selfie çekmenin yasaklanacağını duyurmuştu. Yasakla birlikte, para cezası hatta idam cezası da gündemde.

Suudi Arabistan'da bir kadın Twitter kullandığı için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı Suudi Arabistan'da bir kadın Twitter kullandığı için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ancak bölge halkı bu kararların turizmi olumsuz etkileyeceği görüşünde. Sahilin bir kısmının kullanıma kapatılması da seçenekler arasında yer alıyor. 1935 yılından bu yana 326 kişinin idam edildiği Tayland'da 2009-18 yılları arasında kimse idamla cezalandırılmamıştı. Geçtiğimiz yıl bir genci cep telefonunu vermediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldüren zanlı, 9 yılın ardından idam cezasına çarptırılan ilk suçlu olmuştu.

KAynak : http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1338605/Ucakla_selfie_nin_cezasi_idam_olabilir_.html