Hollanda hükümeti, ilişki yaşadığı kişi yurtdışında olan ve onu kalıcı olarak ülkeye getirmek isteyen vatandaşlarını "aşk testine" tabi tutuyor.

Hollanda Göç ve Vatandaşlık Kurumu'nun (IND) belirlediği "aşk kriterlerine" uyan çiftler, bu ülkede birlikte oturma iznine sahip oluyor.

Uygulamanın amacı, sahte bir ilişki temelinde Hollanda'da oturma izni elde edilmesini önlemek. Hollanda Televizyonu'nun (NOS) haberine göre, her yıl sahte ilişkisi bulunan yaklaşık 100 çift, oturma izni için başvuru yapıyor.

Geçen yıl ülkeye gelen mülteciye hakimden çok net ceza Geçen yıl ülkeye gelen mülteciye hakimden çok net ceza

Hollanda hükümeti, oturma izni isteyen kişilerin "kalıcı ve münhasır bir ilişkisi" olup olmadığını saptamak için, bir "aşk testi" hazırladı.

IND tarafından uygulanan testte, çiftlerin birbirlerini ne zamandır tanıdıklarını, gün, ay ve yıl olarak söylemeleri isteniyor. Aradaki mesafeye rağmen ilişkilerini nasıl sürdürdüklerini açıklamaları talep ediliyor.

Çiftlerden, ilişki boyunca birbirlerine gönderdikleri mektup, e-posta, fotoğraf ve uçak bileti gibi, destekleyici belgeler de isteniyor.

Testte, çiftler arasındaki yaş farklılıklarına, ortak bir dili konuşup konuşmadıklarına ve dini inanç konusunda farklılıkları bulunup bulunmadığına da dikkat ediliyor.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1368555/Hollanda_hukumeti_oturma_izni_icin__ask_testi__uyguluyor.html