Mazlum Dağ VE Muhammet Bisksiz'in yakalandıktan sonraki fotoğrafları yayınlandı.

Erbil Emniyet Müdürlüğü, bir Türk Başkonsolosluk görevlisinin de aralarında bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen Mazlum Dağ ile olayla ilgisi olduğundan şüphelenilen üç kişinin yakalandığını bildirdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil’de geçen Çarşamba günü bir restorana düzenlenen saldırıda Türkiye Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse şehit olmuş iki Irak vatandaşı hayatını kaybetmişti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden yapılan açıklamada olayın planlı bir terör saldırısı olarak değerlendirildiğini açıklamıştı.

Erbil Emniyet Müdürlüğü, saldırının baş zanlısının Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Mazlum Dağ olduğunu açıklamış ve zanlının fotoğrafını paylaşmıştı. Emniyet Müdürlüğü, zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek vatandaşları ellerindeki bilgileri güvenlik birimleriyle paylaşmaya çağırmıştı.

DAĞ İLK İFADESİNDE NE SÖYLEDİ?

Mazlum Dağ ve beraberinde yakalanan şahların Türk yetkililerinin de katıldığı ilk sorgusu yapıldı. Zanlıların ilk ifadesinde önce Mahmur oradan da Sincar'a gitmeyi palanladıklarını söylediği öğrenildi.

Sevgilisinden ayrılan gençlere '4 milyon dolarlık' hükümet desteği Sevgilisinden ayrılan gençlere '4 milyon dolarlık' hükümet desteği

İKİNCİ TERÖRİST DE YAKALANDI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, saldırının faili Mazlum Dağ’ın yardımcılarından kod adı Mamand olan Muhammet Bisksiz’in yakalandığı belirtildi. Açıklamada, Muhammet Bisksiz'in, 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü Erbil Asayişi ve Anti Terör birimi tarafından yakalandığı bildirildi.

Kaynak Cumhuriyet