NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, mülteci kriziyle mücadelede Ege Denizi'nde görev yapan ittifak gemilerinin sayısının artırılacağını belirtti.

Stoltenberg, Türkiye, Yunanistan ve Almanya'nın talebi üzerinde, Ege Denizi'nde sığınmacı krizine karşı başladıkları görevle ilgili bilgi verdi.

"Operasyonel olduğumuz alanı genişlettik. Yunan adası Midilli etrafına yoğunlaşmaya başladık ve önümüzdeki gün ile haftalarda daha güneye hareket etmeyi planlıyoruz" diyen NATO Genel Sekreteri, 
Avrupa sınır ajansı Frontex ile gerçek zamanlı bilgi paylaşımı prosedürü üzerinde anlaşmaya vardıklarını kaydetti." Stoltenberg, "NATO gemileri Ege'de bilgi topluyor, gözetleme ve keşif görevlerinde bulunuyor, durumu izliyor" dedi.

GEMİLER ARTACAK

NATO'nun Ege Denizi'ndeki gemi sayısını artırmaya karar verdiğini belirten Stoltenberg, "Bölgede şimdi 5 gemi var. Önümüzdeki günlerde daha fazla gemi olacak. Ayrıca çoğu gemide helikopter de var. NATO'nun modern teknolojilerle donatılmış gemi varlığını artırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr