İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün Londra’da bir doktorun ameliyathanesine yaptığı ziyarette aşı karşıtlarına ilişkin konuştu: “Şimdi bir de bu aşı karşıtları var. Bunlar kafayı yemiş.”

Almanya Kemal C.'yi konuşuyor: Covid testi dolandırıcılığına en yüksek ceza Almanya Kemal C.'yi konuşuyor: Covid testi dolandırıcılığına en yüksek ceza

Reuters’in haberine göre Johnson, 2021 yılının ortalarına kadar ülkesinde koronavirüs krizinin biteceğini ancak sağlık sistemini baskı altına alacak ikinci bir dalgadan korktuğunu belirtti.

Johnson, “Yarasadan, pangolinden artık nereden geldiyse geldi, nasıl ortaya çıktıysa çıktı, insan ırkı için çok çok çok kötü bir olaydı. Ve gelecek yılın ortalarına kadar bunu geçmiş olacağız” diye konuştu.

İkinci dalga tehdidine ilişkin de kaygılarını dile getiren Johnson, “Bu ülke daha önce hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde kendini toplayacaktır,” diye belirtti ve sağlık sistemi üzerindeki baskıyı azaltmak için herkesin grip aşısı olacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/boris-johnson-bu-asi-karsitlari-kafayi-yemis-309523