IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin öldürülmesiyle sonuçlanan ABD operasyonu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Washington Post gazetesi, IŞİD lideri Bağdadi’nin yerinin “Sunni bir Arap“ tarafından ihbar edildiğini, ihbarcının ailesini öldürdükleri için örgütten nefret ettiğini yazdı.

Haberde, ABD özel tim elemanları, “Bağdadi’ye yardımcı olan hatta Suriye’deki evin inşaat çalışmalarına nezaret eden, örgüt içinden, son derece iyi yerleştirilmiş bir muhbir” sayesinde operasyonu yaptığını açıkladı.

Bir gazeteye bilgi veren yetkililere göre, operasyonun yapıldığı ve Bağdadi’nin kaldığı evin inşaatında da çalışan ihbarcı, Bağdadi’nin saklandığı ev hakkında çok ayrıntılı bilgi sahibiydi, evdeki sığınakların yerlerini dahi biliyordu.

Hindistanlı avukat, 25 sent için açtığı davayı 22 yıl sonra kazandı Hindistanlı avukat, 25 sent için açtığı davayı 22 yıl sonra kazandı

Muhbir operasyon yapıldığında bölgede olduğu ve iki gün sonra ailesiyle birlikte oradan ayrıldığı iddia edildi. Muhbirin, Bağdadi’nin kellesi için duyurulan 25 milyon dolarlık ödülün tamamını veya bir kısmını da alacağı ifade ediliyor.

Kaynak Tele1