Haberde FETÖ ile ilgili görüşüne başvurulan Türk hukuku uzmanı olan Alman avukat Christian Rumpf, FETÖ'nün İlluminati tarikatından daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Rumpf, FETÖ'nün gizli bir ittifak olduğunu belirterek, "Gülen'in destekçileri, toplumun her alanında güçlü bir uyum ve sadık bağları olan bir topluluk yapısına ulaştı. Efsanevi İlluminati'den daha büyük bir güce sahip neredeyse gizli bir ittifak." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ BAVYERA'DA KÖK SALMIŞ

Türk hukuku uzmanı olan Alman avukat Christian Rumpf, FETÖ'nün Bavyera eyaletindeki örgütlenmesine dikkat çekti. Rumpf:

"Federal Göç ve Mülteci Dairesi'nin rakamlarına göre 2016-2020 yılları arasında Almanya'da 32.000 Türk vatandaşı iltica başvurusunda bulundu. Bavyera'da sayısız Gülen taraftarı dahil 3.500 kişi vardı. Şeffaflık eksikliği, hareketin ayırt edici özelliğidir. Ağ, çoğu fark edilmeden 30 yıldır Augsburg'da da faaliyet gösteriyor. 2016'dan önce yaklaşık 150 yetişkin dahil edildi. Gülen taraftarları, Frohsinn ve Rumi'nin yanı sıra dört anaokulu, bir kadın derneği ve dini olarak işletilen üç öğrenci yurdu kurdu. Şehrin eski entegrasyon görevlisi Matthias Garte, Frohsinn üzerinde her zaman bir gölge olduğunu açıklıyor. "Bunun arkasında bir ağ olduğundan şüpheliydik. 2015'te ayrılıncaya kadar, sorumlular İslam'ın veya bir ağın kendileri için bir rol oynadığını inkar ettiler." ifadelerini kullandı.

Sevgilisinden ayrılan gençlere '4 milyon dolarlık' hükümet desteği Sevgilisinden ayrılan gençlere '4 milyon dolarlık' hükümet desteği

EYALET YÖNETİMİNDEN 975 BİN AVRO DESTEK

FETÖ'nün"Gülen hareketi" olarak nitelendiği haberde Bavyera eyaletinin, örgütün Frohsinn (Neşe) adlı eğitim derneğine yılda 975 bin avro destek verdiği kaydedildi. FETÖ'nün Almanya'daki örgütlenmesine dikkat çekilen haberde şu ifadeler yer aldı:

"Jettinger Mindeltalschule, deniz feneri projesidir. Yerel ağ ile Güney Almanya'nın her yerinden Gülen örgütlerini birbirine bağlar. 2009 yılında, Frohsinn ve Münih, Ingolstadt, Neu-Ulm ve Ravensburg'dan kardeş dernekler, gramer okulu, ortaokul ve yatılı okul ile özel kız okulunu kurdu. Bavyera Kültür Bakanlığı'nın son rakamlarına göre, şu anda 164 kız öğrenci burada eğitim görüyor ve Özgür Devlet yılda 975.000 euro katkıda bulunuyor. Öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ı Türk kökenli. Okulun hizmet alanı Liechtenstein, Avusturya ve İsviçre'ye kadar uzanıyor. Gülen ile ilişkileri de Mindeltalschule tarafından örtülüyor. Okul, sponsor şirketi ve kurucu dernekleri web sitesinden sildi. Ne misyon beyanı ne de yatılı okulla ilgili yeni bilgiler Fethullah Gülen'e ya da yazılarına atıfta bulunmuyor. Yalnızca banka hesabı hala sponsor adına kayıtlı: Vision Privatschulen gGmbH."

ÖRGÜT MENSUBUNUN "KARA KUTU" BENZETMESİ

FETÖ temsilcilerinin 2016'dan bu yana vadettikleri şeffaflığa halen sahip olmadıklarının altı çizilen haberde, örgütten bir kişinin, "Harekette bir 'kara kutu' var. İçine bakılmalı." şeklindeki ifadesine yer verildi.

Haberde görüşüne yer verilen Augsburg kentinin eski uyum yetkilisi Matthias Garte de Frohsinn adlı dernek üzerinde "gizem" olduğunu belirterek, "Bunun arkasında bir ağ olduğundan şüpheliydik. 2015'te görevden ayrılıncaya kadar sorumlular İslam'ın veya bir hareketin kendileri için önemli rol oynadığını inkar etti." ifadesini kullandı.

Haberde FETÖ'nün on yıllar boyunca Türkiye'de bürokrasi, yargı, ordu ve polis içinde yüz binlerce takipçisinin olduğu hatırlatıldı.

https://www.aydinlik.com.tr/