.............. TÜKETİCİ MAHKEMESİNE

 

DAVACI                        : ad soyad

(Tüketici)                        adres

                                                                                                              

DAVALI                        : TÜRKİYE ZİRAAT BANKASI ......... ŞUBESİ

(Banka)                           

 

Kredi tutarı                   : ………… TL

ŞİKAYET KONUSU   :  Çekilen tüketici kredilerine karşı şahsımdan tahsil edilen kesintiler 

                                          (DOSYA masrafı ve diğerleri)

Talep                             : Herhangi bir yasal olguya dayanmaksızın şahsımdan tahsil edilen toplam ………… TL'nin kesildiği tarihten bugüne bankanın tarafıma uyguladığı faiz oranı üzerinden hesaplanarak tarafıma iadesini istiyorum.

 

AÇIKLAMALAR     :

Yukarıda adı geçen bankadan 02.11.2010 tarihinde …………..TL İhtiyaç Kredisi ve bila tarihinde ……… TL Tatil İhtiyaç Kredisi olmak üzere şahsım adına kredi çektim.

Çektiğim kredilere ilişkin banka, toplam 2702,00 kredi tahsis ücreti adı altında dosya masrafı ve diğer masrafları tarafıma yansıtmıştır.

Bu kredilere istinaden, Tüketici Kredisi Borçlanma ve Rehin Sözleşmesi adı altında imzaladığım 31 maddelik sözleşmede kredi tahsis ücreti adı altında kesinti yapılacağına dair bir madde yer almamaktadır. Tarafımdan yapılan bu kesintiler herhangi bir yasal dayanaktan yoksun olduğu gibi imzaladığım sözleşmede de kredi tahsis ücreti adı altında ayrıca ve açıkça ne kadar ücret alınacağı şeklinde bir ibare yer almamaktadır.

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 10. maddesi kapsamına dahi girmeyen kredi tahsis ücreti, tüketiciyi bankaya karşı güç durumda bıraktığı gibi şahsım adına maddi zarar durumu oluşturmuştur.

Yine aynı bankanın defaten masrafsız olarakda krediler verilmeside bu masrafların dayanağının olmadığının ispatıdır.

Bütün bu olaylardan ibaret 37500,00 TL ihtiyaç kredisinden 2350,00 TL, 31.700,00 TL ihtiyaç kredisinden 332,00 TL olmak üzere tarafımdan kesilen 2702,00 TL'nin bankanın tarafıma uyguladığı faiz oranı üzerinden hesaplanarak tarafıma iadesini arz ederim.

 

SONUÇ                     : Yukarıda açıklanan sebeplerle, Türkiye Vakıflar Bankası'ndan çekmiş olduğum 31700,00 TL ve 37500,00 TL olmak üzere toplamda 68200,00 TL çekilen ihtiyaç kredisinden tarafımdan tahsil edilen 2702,00 TL'nin bankanın tarafıma uyguladığı faiz oranıüzerinden hesaplanarak tarafıma iadesini arz ederim.

 

                                                                                                          Ad soyad

imza

EKLER : - Bankaya ait banka dökümleri

                   - Çekilen kredilerden birine ait tüketici hakem heyeti kararı ,

                  -  emsal mahkeme kararı