Şanlıurfa Baro Başkanlık seçimleri öncesi dün başka bir seçim yapıldı. 23 Ekim'de yapılacak olan Şanlıurfa Baro seçimleri öncesi Başkan adayları ikiye düştü.

Barodaki başkanlık yarışı, daha önce Başkan adayı olduklarını meslektaşlarına açıklayan Av.Murat Toprak ve Av. Serdil İzol ile Av. Ahmet Tüysüz arasındaki yarış sadece Av. Tüysüz ve Av. İzol arasında geçecek.

Demokratlar Grubu tarafından desteklendiği ileri sürülen Av. Murat Toprak ve Serdil İzol, dün ön seçime gittiler. Av. Serdil İzol ve Murat Toprak arasında yapılan ön seçimi İzol kazandı.

303 Avukat dün ön seçim için oylamaya katıldı. saat 17.00 de sona eren oy verme işleminin ardından oy tasnifi yapıldı. Çıkan sonuç Demokratlar Grubu destekli Baro Başkan adayını belirledi. Av. Serdil İzol 192 oy alırken, Av. Murat Toprak 111 oy aldı.


725 Kayıtlı Avukatın bulunduğu Şanlıurfa Barosu'nda seçim heyecanı yeni başlıyor şeklinde yorumlanıyor. Başkan adayının ikiye düşmesi ile birlikte Başkan adayları Av. Ahmet Tüysüz ve Av. Serdil İzol'un bugünden itibaren yönetim kurulu üst kurul delegelerinin son şeklini vererek seçime gidecekler.

Öte yandan aday olmayan mevcut Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe'in seçim öncesi hangi adayı destekleyeceği çok merak ediliyor.

Kaynak: Urfastar

Kaynak: Haber Kaynağı