Mersin’de çok sayıda kadın STK temsilcisi 8 Mart’ta bir kadın avukatı itip kürsüden indiren Baro Başkanı Ali Er’e tepki gösterdi. “Kadına yönelik şiddete bir kez daha ‘HAYIR’ diyoruz” diyen kadınlar Er’den bir kez daha özür beklediklerini açıkladı.

Mersin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersin Barosu salonunda yaşanan şiddet olayına tepkiler giderek artıyor. Bir kadın avukatı konuşma yapmak istediği sırada iterek sahneden indiren Baro Başkanı Ali Er’e tepki göstermek için Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen çok sayıda STK, oda, siyasi parti ve dernek temsilcisi kadın erkek şiddetine her yerde “HAYIR” diyeceklerini söyledi.

Kadınlar Baro Başkanı Ali Er’den özür beklediklerini bir kez daha yineledi. Açıklamaya katılan kadınlar adına ortak basın metinini okuyan Deniz Keşli, yıllardır kadına yönelik şiddete karşı birçok çalışma yapan kadın avukatların şiddet mağduru olduğunu söyledi.


“ERKEK ŞİDDETİNE BİN KERE HAYIR DİYORUZ”

Kadınların hak ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 8 Mart’ta Mersin Barosu’nda gerçekleşen olayı kınayarak sözlerine başlayan Keşli, eril zihniyetin, eğitim düzeyi ne olursa olsun, kadınlara mekan ve zaman farkı gözetmeksizin gücünü gösterdiğini söyledi. Kadına avukata yapılan saldırıyı bütün kadınlara yapılmış bir saldırı olarak gördüklerinin altını çizen Keşli, “Bu olayın bir daha asla tekrarlanmaması yönünde uyarı yaparak, hepimizden özür dilemesini bekliyoruz. Bize bahşetmiş olduğunuz kıymetli başlarınızın tacı olma lütfünü, bir yandan hayatlarınızın en özel ve güzel varlıkları olduğu iltifatlarına diğer yandan itilip kakılmaya maruz kalmayı kabul etmiyoruz. Eşitlik ve özgürlük mücadelemizi hayatın her alanında eşit olana kadar sürdüreceğimizi hatırlatıyor ve kadına yönelik şiddete bin kere ‘HAYIR’ diyoruz” ifadelerini kullandı.