Erzurum Baro eski Başkanı Mehmet G.’in de aralarında bulunduğu 7’si avukat, 3’ü avukat imamı 10 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında karar çıktı. Baro eski Başkanı Mehmet G., 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY’nin avukat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski Baro Başkanı Mehmet G.’in de bulunduğu 6'sı tutuklu, 10 sanık hakkında Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuklu avukatlardan Fatih T. geçen celse tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar eski Baro Başkanı Mehmet G., avukatlar Şerafettin L., Hakan D., tutuksuz sanıklar Fatih T., Mehmet B., Serhat A., Halil G. ve avukatlara imamlık yapan Lokman P. ile sanık avukatları katıldı. Avukat imamı Hasan R. L Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, Bayram C. ise katılmadı.

Mahkeme heyeti, itirafçı olan avukatlar Mehmet B., Serhat A. ile öğretmen Lokman P.'nin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 1 yıl, 6 ay, 22 gün hapis cezasına mahkum etti ve cezalarını erteledi. Etkin pişmanlık kapsamında bilgiler veren avukatlar Şerafettin L. ve Hakan D.'yi ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 4 yıl, 8 ay, 7 gün hapis cezasına çarptırdı. İmamlar Bayram C. ve Hasan A. hakkında ‘silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek’ suçundan 15 yıl hapis cezası veren heyet, etkin pişmanlık kapsamında bilgiler veren eski Baro Başkanı Mehmet G. hakkında ise aynı suçtan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, avukatlar Fatih T. ve Halil G.’nin ise beraatini kararlaştırdı. 

https://www.cnnturk.com/turkiye/eski-baro-baskanina-fetoden-13-yil