Sakarya Barosu: 

 Diyarbakir Barosu Baskanımız Av. Tahir Elci, Avukatlar ile birlikte basin aciklaması yaptığı sırada ateslenen silahlarin hedefi olmus ve hayatini kaybetmiştir. Aynı saldırıda bir polis memurumuz da şehit olmuştur. Barolarımızın, meslektaslarımızın ve Emniyet Teşkilatımızın başı sağolsun... Maalesef diyecek başka hiçbir sözümüz yok....

Çanakkale Barosu:Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi, bugün Diyarbakır da silahlı saldırıya uğramış ve çatışmada hayatını kaybetmiştir.

Terör bir kez daha çirkin yüzünü göstermiştir. Meydana gelen bu olay vahim, unutulmaz bir olay ve kara bir leke olarak tarihimizdeki yerini almıştır.

Bugün savunma, adalet yolunda bir şehit vermiştir. Her zaman baskı, tehdit, saldırı ve hatta ölümle yüzyüze olan meslektaşlarımız bugün kendilerine layık görülen ve insanlığın onuruna yakışmayan bir durumu yine tatmıştır. Daha vahimi ise meslektaşımızın, güpegündüz, bir büyük şehirde saldırıya uğramasıdır.
Olay esnasında ayrıca bir polisimizin de şehit olmuştur. Üzüntümüz büyüktür. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile şehit polisimize Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun.

Çankırı Barosu:

Facebook hesabından yaptığı açıklama ile üzüntüsünü ifade eden ve saldırıyı kınayan Av. Köroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Diyarbakır da meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkan'ı Av Tahir Elçi'ye ve aynı saldırıda şehit olan Polis memurumuza Allah'tan rahmet diyorum. Milletimizin, Diyarbakır Barosunun ve tüm hukukçuların başı sağolsun. Bu ülkenin birliğini bozmaya çalışanlarada Lanet olsun. 

Mardin Barosu:

Facebook hesabından yaptığı açıklama ile üzüntüsünü ifade eden ve saldırıyı kınayan Av. Araz'ın açıklamaları şöyle:

Tahir Elçi'ye sıkılan kurşun demokrasiye ve Barış'a sıkılmıştır. Mekanın cennet olsun Tahir Başkan'ım 

Kocaeli Barosu:

Facebook hesabından yaptığı açıklama ile üzüntüsünü ifade eden ve saldırıyı kınayan Av. Gökçe'nin açıklamaları şöyle:

Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi, basın açıklaması yaptığı Sırada uğradığı hain sılahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu saldırı, hukuka, demokrasiye, Barışa yapılmıştır. Bu Saldırıyı Nefretle ve Şiddetle kınıyor ve lânetliyoruz. Başkanımıza Allahtan rahmet, başta ailesi olmak üzere bütün sevenlerin ve hukuk camiamızın başı Sağolsun.

 

hukukihaber.net