Oyun Şerif Abla’nın helaları önünde başlıyor. "Dünyada kim olursan olsun ,buraya gelen herkes aynıdır" diyor Şerife abla. Keşanlı Ali  işlemediği bir cinayetin yani, sevdiği kızın dayısı olan ve sinekli halkına kök söktüren Çamur İhsan cinayetinin kendisinin üzerine kalmasıyla sağlıyor itibarını. Yani sahte bir itibar… Keşanlı Ali, oyunun ortalarında bu cinayeti kendisinin işlemediğini sevdiği kıza itiraf ederken şu sözleri söylüyor : ““Bu toplumda sessiz, sakin, efendi olursan her zaman dayak yer, ezilirsin. Ama terbiyesiz, güçlü, zalim, ne dediğini bilmeyen biri olursan, o zaman saygı görürsün.”
Hepimizin bildiği gibi kapitalist toplumdan bahsediyor Ali.  Şu anki sistemde Özel teşebbüslerin kahramanları da kendi başarı ve alın terleriyle değil iktidarın kendilerini desteklemesiyle, arkalarındaki güç ile bu düzende yerlerini bulmuyorlar mı? Halk bunu kaderiymiş gibi yaşayarak, boyun eğiyor mu?
Kurşunca Hasebinin oğlu olan sidikli Ali’yi Sineklidağ halkı kurtarıcı olarak görüyor ve yandaşları azınlık bile olsa, Keşanlı Ali’nin itibarını koruyabilmek adına rakip muhtar adaylarını tek tek haklamayı başarıyorlar. Seçmen kütüklerinde mükerrer seçmen kâğıdı çıkararak, ya da diğer bir rakibin cebine esrar koyarak polise yakalatıyorlar. Ve Keşanlı Ali muhtar seçiliyor.
Halkın boyun eğmesi diyorduk evet tıpkı oyunda olduğu gibi Keşanlı Ali’nin muhtar seçilmesinden sonra yaptığı balkon konuşmasında projelerinden bahsederken, yardımlaşma derneği kurulacak, herkes bu derneğe üye olacak, işsizlere iş imkânı tanınacak ancak ilk maaşlarını ben alacağım yani derneğe verecekler dediğinde muhalefetin itiraz sesleri duyulurken yandaşlarının "ee olacak o kadar" deyip bu haksızlığa göz yummaları gibi, ya da önemli görevleri yakın çevresindeki kendi adamlarına verirken yine tepki aldığında yine seslerini bastırmak için yandaşların "ee olacak okadar" diyerek muhalefeti susturmaya, boyun eğdirmeye çalışması gibi…
Bursa barosu Avukatları oyunu gerçekten takdir edilir derecesinde oynadılar. Her biri çok zor roller üstelenmişlerdi ve ayakta alkışlamaya değerdi.

Oyunun selamlasından hemen sonra İstanbul Barosu Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Av.Mutlu YULUĞ tarafından Zilha’ya çiçek takdim edildi.
Oyunu izlemeye İstanbul Barosu Yönetim Kurulu adına Av. Hüseyin Özbek ve İstanbul Barosu Kültür Sanat Komisyonundan Av. Ömer Yasa'da geldi. Av. Hüseyin Özbek oyunun sonunda İstanbul Barosu adına Oyunun Yönetmenliğini yapan Bursa Barosu avukatlarından Sayın İzzet beye ve Başrol oyuncusu olan Keşanlı Ali’yi canlandıran Sayın Av. İsmail beye teşekkürlerini ileterek bir plaket verdi.  
Oyunun yönetmenliğini İzzet Boğa yaptı. Müzik direktörlüğünde Nedim Yıldız ve oyunun ışık tasarımında da Rahmi Ozan bulunuyordu.  
 
Adaletbiz olarak Bursa Barosu avukatlarından oluşan  Advocato oyuncularını ve oyunda emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyoruz.  

OYUN FOTOĞRAFLARI AŞIĞIDAKİ GİBİDİR.