Cumhuriyet yazarlarından gazeteci Yazgülü Aldoğan, attığı bir tweet dolayısıyla İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Cezası ertelenen Yazgülü Aldoğan, 15 Eylül 2016 tarihinde sosyal medya hesabı Twitter üzerinden; "Mardin Derik İlçesi'ne kayyum atanan kaymakamın adı Muhammet Fatih Safitürk! Şaka mı kod adı mı? Bir Kürt bölgesine daha saf Türk bulamazlardı" şeklindeki tweet nedeniyle yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında mahkeme, yazarın TCK 216/1 maddesince cezalandırılmasına karar verdi.

Aldoğan’ın Avukatı Başar Yaltı yaptığı savunmada, AİHM kararlarında bu suç için cezalandırma koşulu olarak öngörülen, şiddet ve yakın tehlike unsurlarının bu tweet içeriğinde bulunmadığını, dolayısıyla düşünce ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan bu beyanın suç teşkil etmediği için müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini belirttiler.

Karara karşı istinaf kanun yolu açıktır.

www.adaletbiz.com

İŞTE KARAR

Fetullah Gülen'in yeğenine örgüte yardım suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası Fetullah Gülen'in yeğenine örgüte yardım suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası