Ünlü klip yönetmeninin evinden ticareti yasak olan ve yurda kaçak yollardan sokulan şahin, atmaca, geko cinsi kertenkele, tarantula, sakallı ejder, baykuş, gelincik, piton ve bukalemun ele geçirildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ataşehir'de bir evde ticareti yasak olan ve yurda kaçak yollardan sokulan hayvanların bulunduğu yönünde gelen bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri Ataşehir'de bulunan adrese düzenlediği operasyonda 1 şahin, 2 atmaca, 1 geko cinsi kertenkele, 7 tarantula, 1 sakallı ejder, 1 baykuş, 1 gelincik, 1'i piton 2 yılan ve 1 bukalemun ele geçirildi.

Evde bulunan Murad Küçük isimli şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

ŞÜPHELİ, ÜNLÜLERİN KLİP YÖNETMENİ ÇIKTI
Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda şüpheli Küçük'ün hayvan ticareti yapmadığını belirleyerek, belgesiz olarak koleksiyon ve besleme amacıyla evinde hayvanları bulundurduğunu tespit etti. Yapılan detaylı incelemede Küçük'ün, 'Tarkan' , 'Murat Boz', 'Gülşen' ve 'Nilüfer' gibi birçok ünlü sanatçının klip yönetmenliklerini yaptığı ortaya çıktı.

HAYVANLAR DARICA HAYVANAT BAHÇESİNE YOLLANDI
Polis ekipleri evde bulduğu hayvanları Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileri eşliğinde Darıca Hayvanat Bahçesi'ne teslim etti.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE KANUNUNA MUHALEFET'TEN İŞLEM YAPILDI
Polis ekipleri Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ünlü yönetmen Küçük hakkında, 5607 sayılı 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet' suçundan ifadesini alarak serbest bıraktı.
Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA