Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) karşı yürütülen soruşturmalarla ilgili birim amirleri ve muhtarları bilgilendiren Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir'in sözleri Türk Yahudi Toplumu'nun tepkisini çekti.

 “Hukuk devletinde, hukuk kurallarına göre hareket ediyoruz. Bu yapının bizim gördüğümüz bir tarafı var. Şimdi ise görmediğimiz taraflarını ortaya çıkarıyoruz. Bunların okulları, dershaneleri, okuma salonları vardı. Bu kurumlar aracılığıyla çocuklarımıza nüfuz ediyorlardı. Bu, bizim gördüğümüz tarafı. Ancak görmediğimiz bir taraf vardı, biz bunu ortaya çıkarma gayretindeyiz. Bu yapı çok girift ve tam bir Yahudi örgütlenmesi şeklinde, her şeyleri planlı projeli, biz o yüzden yaptığımız soruşturmalarda ince eleyip sık dokuyoruz” diyen Başsavcı Aldemir'in sözlerine resmi Twitter hesabından tepki gösteren Türk Yahudi Toplumu, "Nefret suçlarına karşı teminatımız olması gereken savcının nefret söylemini kınıyoruz." dedi.

Mesajın sonunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın resmi Twitter hesapları da etiketlendi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr