Bylockda ilk cezayı Tokat Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Kararda Serdar Ateş'e 'Silahlı Terör Örgütü yöneticiliğinden' 15 yıl hapis cezası verildi. 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından ise diğer sanıklardan M.B. 1 yıl 8 ay 18 gün, F.K. 1 yıl 8 ay 8 gün, Ş.T. 2 yıl 1 ay, K.T. ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Serdar Ateş tutuklu bulunduğu cezaevine gönderilirken, diğer sanıklar kararı temyiz edeceklerini söyledi.
Cezalar TCK 314/1 ve 314/2 den verildi. 314/1 silahlı terör örgütü kurucu ve yöneticilerine 10 yıldan 15 yıla kadar ceza öngörüyor. Serdar Ateş’e tavandan ceza verildi.
Silah örgüt üyeliğinden yargılanan sanıklara verilecek en düşük cezanın 5 yıl olması gerekiyordu. Ancak sanıklar suçlarını itiraf ederek etkin pişmanlıktan yararlandılar.
Etkin pişmanlığı düzenleyen TCK 221 inci maddeye göre yakalandıktan sonra suçunu itiraf edenlerin cezasından dörtte birden dörtte üçe kadar indirim yapılabiliyor. İşte sanıklar bu düzenlemeden yararlandılar.
Edinilen bilgiye göre yargılama sürerken silahlı örgüt üyesi olmakla suçlanan sanıklar suçlarını itiraf ettiler ve bylocku indirdiklerini kabul ederek Serdar Ateş’in imamları olduğu bilgisini verdiler. Serdar Ateş suçu kabul etmemesine rağmen diğer sanıkların beyanı ile 15 yıla mahkum oldu.
 RAHMİ OFLUOĞLU
AVUKAT

 

Bylock kesin delil mi?