İstanbul Haber Servisi - Odak dergisi okuru ve 5’i üniversite öğrencisi, tutuklu 7 kişi, örgüt üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıklarıgerekçesiyle 29 Mayısta Ankara’da yargıç karşısına çıkacak. Öğrenciler, Ankarada 2011’de 12 Eylül darbecileri yargılansın eylemine ve 1 Mayıs, Nevruz mitinglerine katılmakla, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Che Guevara ve Yılmaz Güneyin fotoğraflarını taşımakla suçlanıyor.

Sincan 1 Nolu F Tipinde tutuklu olan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme son sınıf öğrencisi Sedat Yıldırım, 6 aydır tutukluyum. Duruşmada tahliye edilmezsem mezun olma şansını kaybedeceğim dedi. Yıldırım, kendisi gibi 4 öğrencinin daha aynı dava nedeniyle tutuklu olduğuna dikkat çekerek sınavlara gitmek için cezaevine yol parası olarak 700-1500 TLyi ödeyemediklerini, bu nedenle de eğitimlerine devam edemediklerini ifade etti.

‘Düzenin adaleti bu’

Yıldırım, cezaevinden gönderdiği mektubuna şöyle devam etti: Silahımız, bombalarımız da yoktu... Yalnızca 1 Mayısa, 12 Eylül darbecilerinin idam ettiği devrimcilerin anmasına katıldık. Cuntayı lanetledik, şiir okuduk, türkü söyledik. Cuntacıları tutuksuz yargılamayı demokrasi marifeti bilenler, bizleri tutukladılar. Suçumuz büyük. Toplumun yardımlarla, yoksulluğu kader gibi kabullenmesine, biat kültürüne karşı gerçek dayanışmayı savunuyoruz. Mektubunda, Mehmet Ağarı kastederek Düzenin adaleti bu: 12 Eylülde yüz binlerce, 90larda ise bin operasyon yapanlar için 5 yıldızlı VIP konukevleri hazırlatılıyor ileri demokrasidegörüşüne yer veren Yıldırım, Fakirler için, bu saldırıların mağdurları için ise tabutluk hapishanelerdedi. Ankarada saat 13.30da başlayacak davaya katılma çağrısı yapan Yıldırım, mektubunda, Duruşmada ileri demokrasi ile gerçek demokrasi çarpışacak. Gelin ve gerçek demokrasiyi savunanlara omuz verin. Karanlığı dağıtmak için, küçük küçük dayanışmalar, hayatı kazanmak için şimdi daha önemli...vurgusunu yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Umut Halit Nuray, Hüseyin Arlıer, Reyhan Alkıvılcım, Emrah Irmak, Meltem Tuna, Sedat Yıldırım, Barış Onay, THKP-C/Direniş Hareketi örgütüne üye olmakla suçlanıyor. İddianamede, 11 Eylül 2011’de Ankara’da düzenlenen12 Eylül darbesini protesto mitingi, terör örgütü faaliyeti olarak değerlendiriliyor. Ev aramalarında el konulan Mihri Bellinin Kızıldereye Varan Yol, Jürgen Habermasın Sivil İtaatsizlik gibi kitapları da delil olarak gösteriliyor. Sanıkların her birine örgüt üyeliğinden 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istenirken katıldıkları her bir eylem için de, 1 ile 5 yıl arası hapis cezası isteniyor. Toplam ceza ise 255 yıl...