Şanlılıurfa’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında öğretmen, işadamı ve avukatların da bulunduğu 16 kişinin adreslerine eşzamanlı operasyon düzenledi.

Bazı özel eğitim kurumlarında da arama yapılan operasyonda Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Halil Akkaya ile işadamları, öğretmenler ve avukatların da olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 2014 yılında başlatılan FETÖ/ PDY’ye yönelik operasyonlararda bugüne kadar 3 bin 318 kişi gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve 6 davada ‘1 numaralı sanık’ olarak yargılanan Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi için de evrak hazırlandı. Gülen’in ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘iftira’, ‘zimmet’, ‘kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi’ ile “kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek” suçlarını işlediği iddia ediliyor. Bugüne kadar 18 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan kişilerden 689’u tutuklandı. 1447 sanık hakkında ise dava açıldı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr