Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bir FETÖ davasında bozma istediği tebliğnamede FETÖ davalarını olumlu etkileyecek iki önemli hususu vurgulamaktadır.

Sanık hakkında üçüncü şahısların kanaatinin dikkate alınmayacağını,

Bank Asya hesapları ile ilgili “olağandışı” kriterini getirmesi.

Tebliğnamede şöyle denilmektedir

“Sanığın “S AVY VE SAY” kodları ile ifade edilen özelliklerinin örgütsel faaliyetini gösterip ispat etmeye yeterli olmayıp sanığı gözlemleyen ve verileri hazırlayan şahsın kanaatini ifade ettiği ve yine sanığın Bank Asya’da bulunan hesabındaki hareketlerin olağandışı kabul edilecek nitelikte olmadığı nazara alındığında ..”

Bilindiği gibi FETÖ davalarında kararlar genellikle gizli ve açık tanıkların düşünüyorum, duydum, öyle deniliyordu gibi kanaat belirten ifadelerine dayandırıldı.

Tasfiye Memuruna Teslim Edildiği İspatlanmayan Defter Ve Belgelere İlişkin Gizleme Suçu Oluşmaz! Tasfiye Memuruna Teslim Edildiği İspatlanmayan Defter Ve Belgelere İlişkin Gizleme Suçu Oluşmaz!

Bank Asya hesaplarında hesabın çalıştığı yıllar gözönünde bulundurulduğunda hiçbir olağandışılık görülmeyen sanıklar hakkında sırf talimattan sonra hesaba para yatırıldığı gerekçesiyle mahkûmiyet kararları verildi.

İşte bu nedenlerle tebliğnameyi olumlu buluyoruz.

Av. Rahmi Ofluoğlu

BİZ HUKUK