Binlerce masumun aylarca özgürlüğünden yoksun bırakılmasının sorumluları kimlerdir?

Biz mahkemelerde yaptığımız savunmalarda bylocku başlangıçta az sayıda FETÖ mensubunun kullandığını, örgütün, MİT’in bylocku istihbar ettiğini öğrenmesi üzerine çeşitli yöntemlerle kullanıcı sayısını artırdığını söyledik. Bu yöntemler;  teknik verilerle oynamak, bilişim hileleri yapmak, cemaat sempatizanlarını telkin ve baskılarla bylock kullanmaya zorlamak olarak  söyledik..

Savunmalarımız dinlenmedi, ciddiye alınmadı. İnsanlar aylarca hapis yattıktan sonra şimdi;

Aaaa!  Mor Beyin varmış deniliyor.

Oldu mu yani, aylardır boşu boşuna içeride yatan insanları günahı kime?

Mor Beyin yeni bir olay değil, Amerika’yı yeniden keşfe gerek yok.

Biz savunmalarımızda bylockun bir FETÖ kumpası olduğunu anlatmaya çalıştık.

Mor Beyin ile ilgili ilk haberi Anadolu Ajansı (AA) yaptı. Milliyet Gazetesi haberi şöyle verdi:

http://www.milliyet.com.tr/cep-telefonundaki-ezan-vakti-pro-gundem-2282725/

Cep telefonundaki Ezan Vakti Pro isimli programa dikkat

23 Temmuz 2016 tarihli Milliyet

AA

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle ortaya çıkan mesajlaşmalar sonrasında uzmanlar, akıllı telefonlara program kurulurken dikkatli olunmasını istiyor.

Uzmanlara göre, kaynağı veya içeriği bilinmeyen, amacı dışında bilgilere erişim isteyen programların kurulmaması, varsa şüphelenilen programların cep telefonlarından kaldırılmasını öneriyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şadi Evren Şeker, akıllı telefonlardaki yazılımların sosyal, teknik ve güvenlik açısından birçok zararı bulunduğunu söyledi.

Şeker, cep telefonlarının, teknik olarak bunları isteyen uygulamalara bilgi vermek için hazırlandığına işaret ederek, "Uygulamalar sadece kurulurken onay istiyorlar. Bu onay verildikten sonra herhangi bir niyetle kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken faktör, bilinmeyen ve tanınmayan yazılımların kurulmamasıdır" dedi.

ŞÜPHE UYANDIRAN YAZILIM

Akıllı cihazlarda 'Angry Birds' ismindeki oyun uygulamasının şirket yöneticisinin, yıllarca kullanıcıların bilgisini sızdırdıklarını kabul ettiğini hatırlatan Şeker, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda Ezan Vakti Pro isminde bir yazılım var. Bunu incelediğimizde Sızıntı dergisinin yazılımını yapan firmanın hazırladığını gördük. Bu tarz şeyler şüphe uyandırıyor. Yazılımın casus bir faaliyette bulunup bulunmadığını incelemeniz mümkün ama hiçbir zaman uygulamayacağını garanti edemezsiniz. Bununla ilgili firma itiraf edene kadar 'yüzde 100 eminiz' diyemezsiniz."

Doç. Şeker, "Vatandaşların, akıllı telefonlarından güvenlik bilgilerini istedikleri uygulamaları kesinlikle kaldırmaları gerekiyor. Ayrıca güvenlikle ilgili yazılım da olsa onun yayıncı firmasını da kullanmadan önce incelemeleri lazım" diye konuştu.

Şeker, uygulama yüklemeden önce kullanıcıların Google'a uygulamanın ismini yazıp, hakkında herhangi bir şikayet ya da sorun olup olmadığına bakmalarını istedi.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, son iki gün milletvekilleriyle yaptığı toplantılarda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

12.10.2016 - 23:12

ByLocka bile montaj yapmışlar

http://www.hurriyet.com.tr/bylocka-bile-montaj-yapmislar-40247184

Yıldırım, “ByLock’a bile montaj yapmışlar. Gözlerine kestirdikleri bazı isimleri ByLock kullanıyor gibi gösterdiklerini biliyoruz” dedi. Vekiller, FETÖ ile mücadele konusunda yerelde yapılan hatalardan söz ettiler. Bir milletvekili, bir üniversite rektörünün FETÖ’cü diye verdiği 146 kişilik listenin yarısının FETÖ ile ilgisinin olmadığının saptandığını anlattı. Vekiller, haksızlıkların yanı sıra, tam tersi örnekler de verdiler. Partide, tutuklu FETÖ’cülere para karşılığında yardım edeceğini söyleyen isimler olduğunu iddia edenler de oldu.







Edinilen bilgiye göre Başbakan, “Örgüt, mağduriyetler üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyor. Mağduriyetlerin 15 Temmuz’un önüne geçmemesi lazım. Bunu yaparken de adil olacağız. Eğer, FETÖ’cü olmadığına gerçekten inanıyorsanız, o kişiye sahip çıkın. Gerekiyorsa, bana iletin” dedi.

Soylu: 40 bin kişilik 2. Bylock listesinde operatörden kaynaklı hatalar var

24 Ekim 2016 12:01

https://www.memurlar.net/haber/620050/soylu-40-bin-kisilik-2-bylock-listesinde-operatorden-kaynakli-hatalar-var.html

BİRİNCİ BYLOCK'TA 18 BİN KULLANICI, 2. BYLOCK'TA 40 BİN KULLANICI VAR

Bu sistem üzerinden dosya paylaşımı, görsel ve işitsel haberleşme yapılıyor. İlk önce 18 bin kullanıcı tespit ediliyor. Buna birinci ByLock diyoruz. İkincisinde ise 40 bin kullanıcı tespiti var. Ancak 2. ByLock dediğimiz olayda operatörden kaynaklanan bir endişe sebebiyle bu 40 bin rakamı şu anda tekrar gözden geçiriliyor."

Bylock verileri ile oynayan kurumların başında TİB gelmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pislik Yuvası TİB Kapanacak

 2016-08-02 20:54:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pislik Yuvası TİB Kapanacak

http://www.guncel724.com/gundem-haberleri/cumhurbaskani-erdogan-pislik-yuvasi-tib-kapanacak-4805.html

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi sektöründe ki temsilciler ile bir araya gelerek darbe süreçlerini ve sonrasında yaşananları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamaları... Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin içeride aktörleri olan senaryosu dışarıda yazılan bir hareket olduğunu belirterek, "Bir bayan kardeşimizin maalesef başı koparak oranın çatısında bulundu. Bunu yapanlar acaba hangi vicdan, hangi insani bir yapı kalkıp kendi halkına uçaktan bomba yağdırarak böyle bir vahşeti yapabilir. Ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içerisinde çok farklı bir darbeyi yaşadı" dedi. Erdoğan ayrıca, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kapatılacağını açıklayarak, "Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden biri de orası" diye konuştu.

Biz bütün bu haber ve açıklamaları linkleri ile birlikte savunmalarımıza ekledik. Bütün sorun mahkemelerin 15 Temmuz Darbe girişiminin  nedeniyle kamuoyunda yaratılan algının etkisi altında kalmış olmalarıdır.

Ülkenin Cumhurbaşkanı, başbakanı, İçişleri Bakanı bylock üzerine FETÖ oyunlarını açık ve net olarak söylüyor ama duyan yok.

Biz mahkemelerde, savunmalarımızda bylockta FETÖ kumpaslarını anlatıyoruz,  dikkate alınmıyor.  

Aylar sonra anlaşılıyor ki FETÖ'nun bylock kumpası nedeniyle binlerce masum cezaevinde...

Sonuç FETÖ’nun kısmen amacına ulaşmış olmasıdır.

FETÖ bylock kullanıcı sayısını şişirmekle ne amaçlıyordu?

  • Gerçek bylock kullanıcılarını yaratılan sis perdesi arkasında gizlemek,
  • Mağdur sayısını artırarak toplumda tepki uyandırmak,
  • Bylock delillerini şüpheli hale getirmek..

FETÖ amaçlarına ulaşmış görünmektedir.

Şimdi ortada sorumlulukları olanların payına düşenler duruyor;

Bilerek veya bilmeyerek FETÖ’nun amaçlarına hizmet etmek,

Masumları özgürlüğünden yoksun bırakmanın vicdani sorumluluğu.

Av. Rahmi Ofluoğlu