ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, mali müşavir Mevlüt Bilen'in öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan eşi 39 yaşındaki Ayşe Bilen 20 yıl, sevgilisi olduğu ileri sürülen 40 yaşındaki Numan Bekar ise ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ayşe Bilen, 17 Eylül 2012'de polise kayıp başvurusunda bulunduğu mali müşavir eşi Mevlüt Bilen'i öldürdüğü iddiasıyla, sevgilisi olduğu ileri sürülen Numan Bekar ile tutuklu yargılandıkları davada son kez hakim karışısına çıktı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya cinayete yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ayşe Bilen'in iki kızı ve Numan Bekar'ın oğlu da katıldı.

BOĞUP BİLİNMEYEN BİR YERE GÖMMÜŞLER

Bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrarlayan Savcı, Ayşe Bilen'in 16 Eylül 2012 tarihinde 3 kızını yanına alıp sevgilisi Numan Bekar ve onun oğlu ile birlikte denize gittiklerini, akşam eve geç dönmeleri nedeniyle eşiyle tartıştıklarını, bunun üzerine eve çağırdığı Numan Bekar'ın Mevlüt Bilen'i boğduktan sonra birlikte cesedi bilinmeyen bir yere götürüp gömdüklerini belirtti. Ayşe Bilen için ağırlaştırılmış ömürboyu, Numan Bekar için ise ömürboyu hapis talep eden savcı, tutuksuz sanıkların ise beraatlarını istedi.

'BÖYLE BİR SUÇU İŞLESEM, VİCDAN AZABINDAN YAŞAYAMAM'

Son sözü sorulan Ayşe Bilen, suçlamayı kabul etmeyerek, "Eşimin ölü yada diri bulunmasını istiyorum" dedi. Numan Bekar ise olay günü başka bir yerde olduğunu öne sürerek, "41 yıllık hayatım var. 4 çocuk babasıyım. Yapmadığım bir suçun cezasını çekemem. Suçlu olduğum belgelenirse zaten kendimi ben öldürürüm. Bölye bir suçu işlesem zaten vicdanen yaşayamam. Beraatimi talep ediyorum" diye savunma yaptı.

Doğan Haber Ajansı