Ergenekon davasına bakan eski hakim ve savcıların yargılandığı kumpas davasında davada savunma yapan eski hakim Hüsnü Çalmuk, savunma dışı konulara girince mahkeme başkanı tarafından sert bir dille uyarıldı: Sözcülük mü yapıyorsun sen!

OLCAY KABAKTEPE/ ANKARA

Ergenekon davasına bakan eski hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Ercan Fırat, Fatih Mehmet Uslu, Nihat Topal ve eski savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ile Mehmet Murat Dalkuş’un kumpas yargılanmasına ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde devam edildi. Yargıtay ana binadaki salonda görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Hüsnü Çalmuk, Fatih Mehmet Uslu, Mehmet Ali Pekgüzel, Hasan Hüseyin Özese ile tutuksuz yargılanan sanık Ercan Fırat'ın yanı sıra mağdur ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada tutuklu sanıklardan Hüsnü Çalmuk savunmasına kaldığı yerden devam etti. İddianamede kendisine yöneltilen suçlara değinen Çalmuk, Ergenekon davası sırasında tanıklar arasında herhangi bir öncelik tanınmadan dinlenilme işlemi yapıldığını savundu.

'BAZI TALEPLERİ EN SON DEĞERLENDİRMEK ÇOK DOĞAL'

Kocasına yakalanan kadın sevgilisiyle balkondan atlamıştı! İşte istenen ceza Kocasına yakalanan kadın sevgilisiyle balkondan atlamıştı! İşte istenen ceza

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer' in Ergenekon duruşmasında, Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Recep Tayyip Erdoğan, Egemen Bağış, Işık Koşaner ve Şirin Ünal gibi isimlerin tanık olarak dinlenilmesini istediğini belirten Çalmuk, "Mahkeme hemen bu kişileri çağırıp dinleyemez. Bunu değerlendirip en sonunda değerlendirir. Mahkemenin bu talebi en sona alması çok doğal bir uygulamadır. Mahkememiz uygulaması normaldir. Ortada cevabı verilmeyen bir husus yoktur. Mahkeme kesintisiz olarak yargılama yapmıştır" şeklinde savunma yaptı. Çalmuk ayrıca daha önce yaptığı, Avukat Zeynep Küçük'ün tanık olarak dinlenilmesi yönündeki talebini yineledi.