AA

İstanbul'da eşcinsel bir kadın, bir erkekle ilişkisi olduğunu öğrendiği kız arkadaşını öldürmüştü. Lezbiyen aşık cinayetinde, aralarında ilişki olduğu iddia edilen S.D.'yi öldürdüğü gerekçesiyle Hülya Ceylan hakkında ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.
 
İDDİANAME'DE 9 YILDIR ARKADAŞ OLDUKLARI BELİRTİLDİ
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, maktul S.D. ile sanık Hülya Ceylan'ın, 8-9 yıldır arkadaş oldukları ve aynı iş yerinde çalıştıkları belirtildi. İki isim arasında arasında  ilişki olduğu kaydedilen iddianamede, sanık Ceylan'ın maktule hediyeler aldığı, maaşının büyük kısmını bu şekilde harcadığı anlatıldı.
 
CİNAYETTEN ÖNCE ARALARI BOZULMUŞ
 
İddianamede, maktul ile sanığın bir ara aynı evde yaşamayı planladıkları ancak S.D.'nin iş arkadaşıyla evlenmeyi düşündüğü için bunun gerçekleşmediği aktarıldı. İddianamede, Ceylan'ın, maktul S.D.'nin biriyle evlenmesini hazmedemediği, bu nedenle aralarının 1 aydır bozuk olduğu vurgulandı.
 
MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASI İSTENDİ
 
Olay tarihi 29 Nisan'da sanık Ceylan'ın, S.D.'yi evine çağırdığı belirtilen iddianamede, tartışma sonucunda Ceylan'ın mutfaktan aldığı bıçağı birden çok defa sapladığı ve maktulün bu sebeple yaşamını yitirdiği bildirildi. İddianamede, sanık Hülya Ceylan'ın ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Davanın duruşması, önümüzdeki günlerde BakırköyAğır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.