Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, emniyet mensuplarının eşlerinin sözde "emniyet ablası" olduğu iddia edilen eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya para yatırdığı ve örgütün emniyet mensuplarının eşlerinden sorumlu sözde "emniyet ablası" olduğu öne sürülen, daha önce meslekten ihraç edilen tutuklu öğretmen Büşra C. ve avukatı Kasım Kutboğa hazır bulundu.

Sanık C., hakkındaki suçlamaları reddederek, FETÖ terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme başkanı, sanığa, gözaltına alındıktan sonra emniyette ve sulh ceza hakimliğinde "KPSS sorularının kendisine verilmesi sayesinde öğretmen olduğu" ve "Kendisinin ve eşinin polis eşlerinden sorumlu abla ve abi olduğu" şeklinde ifade verdiğini hatırlatması üzerine Canbay, "Emniyette verdiğim ifadeler doğru değildir. İfademi baskı altında verdim. O yüzden hakkımdaki suçlamaları kabul ettim." diye konuştu.

Örgütün "emniyet ablası" yönündeki iddiaların da doğru olmadığını, bu konuda aleyhinde hiçbir tanığın bulunmadığını belirten sanık Canbay, "Sohbet düzenlediğim iddia ediliyor fakat beni sohbette gören tanık yok. Eşim de tutuklu. Bir yıldır cezaevindeyim. Ailecek mağduruz. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Sanık avukatı Kutboğa da müvekkilinin eşinin tanık olarak dinlenmesini ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Dosyada ByLock iddiası dışında somut bir delil ve tanık ifadesi olmadığını belirten Kutboğa, "Müvekkilim hakkındaki suçlamaları kabul etmiyoruz. Müvekkilim kendisi ve eşi hakkındaki ifadeleri emniyette baskı altında vermiştir. Kabul etmiyoruz. Ablalık suçlamasında tanık veya teşhis yoktur. Müvekkilimin tahliyesini istiyoruz." diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, ByLock sorgusunun yeniden yapılmasına, ilgili yerlerden gerekli dijital verilerin istenmesine, sanığın eşinin tanık olarak dinlenmesi talebinin reddine ve sanığın tutukluluk durumunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.




http://www.memurlar.net/haber/671811/kpss-sorulari-bana-verildi-demisti-mahkemede-inkar-etti.html