Kız kaçırma suçunda, şayet cinsel birliktelik yok ise TCK nun109. maddesi uyarınca kişi hürriyetinden yoksun kılma suçundan, şayet cinsel birliktelikte yaşanmış ise ayrıca, TCK nun 103 ve 104. maddeleri uyarınca da yargılanacaklardır. Buna göre;

18 yaşını doldurmuş bir kimse, kendi istek ve rızası ile bir başka kişinin yanına gitmiş, kendi isteği ile yanında kalmış ve kendi isteği ve rızası ile cinsel birliktelik yaşamış ise, bu durumda cezai anlamada suç oluşmamıştır.

18 yaşından küçük olup, 15 yaşını doldurmuş yada 15-18 yaş aralığında olmasına göre durum değişmektedir. Şöyle ki;

15 yaşını doldurmamış bir kimseyi kendi rızası ile kaçıran ve onunla cinsel birliktelik yaşayan bir kişi;  TCK nun 109 ve TCK nun 103 maddeleri uyarınca yargılanacaktır. Yani, 15 yaşını doldurmamış birini kendi isteği ile dahi kaçırıp, cinsel birliktelik yaşanması halinde; hem kişi hürriyetinden yoksun kılma suçundan hemde çocukların cinsel istismarı suçundan ayrı ayrı yargılanıp cezalandırılacaktır.

15-18 yaş aralığındaki bir kimseyi,kendi istek ve rızası ile bir başka kişinin yanına gitmiş, kendi isteği ile yanında kalmış ve kendi isteği ve rızası ile cinsel birliktelik yaşamış ise, bu durumda şikayete tabi bir suç olması sebebiyle ceza verilmeyecektir.

15-18 yaş aralığındaki bir kimseyi,zorla bulunduğu yerden alınarak kendi istek ve rızası dışında bir yerde tutan ve yine istek ve rızası dışında cinsel birliktelik yaşanması halinde,TCK nun 109 ve TCK nun 103 maddeleri uyarınca yargılanacaktır . Buna göre, bir kimseyi hukuka aykırı olarak hürriyetinden yoksun bırakan kimse 1 yıldan 5 yıla kadar hapis, bunun hile tehdit kullanılarak işlenmesi halinde 2 yıldan 7 yıla kadar hapis, silahla,birden fazla kişi tarafından birlikte veya suçun cinsel amaçla işlenmesi halinde ceza arttırılacaktır. Ayrıca,istek ve rızası dışında cinsel birliktelik yaşanması sebebiyle de, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına hükmolunacaktır.

Avukat Derya Kuşaslan Yılmaz


http://www.deryakusaslan.av.tr/kiz-kacirmanin-sucu-nedir/#more-353