Haberi DHA’da okuyunca bir iki kelime yazayım dedim ama bir türlü yazıya nasıl giriş yapacağıma karar veremedim.. Nasıl başlamalıydım?

“KCK avukatları mahkemeye verdikleri dilekçelerde mahkeme ile dalga geçtiler “ diye yazsam uygun olmaz, belki bir savcı bana hakaret davası açardı….

Acaba “KCK avukatları mahkemeye verdikleri dilekçelerde ironi yaptılar “desem…

Olmaz, bu da olmaz…

“KCK avukatları mahkemeyi tiye aldı”….

Yok olmaz en iyisi “KCK avukatlarının çok ilginç dilekçeleri” diye yazmak. Böyle yazarsam kimse alınmaz, dava da açılmaz.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi 5 kişinin tahliye taleplerini ret ederken “sanıkların örgütün dağ kadrosuna katılabileceklerini” gerekçe olarak göstermiş. Avukatlar toplam 91 kişi hakkında tahliye talebinde bulunuyorlar. 5 tahliye talebi bu gerekçe ile ret edilince bakın avukatlar tahliye talepli dilekçelerinin işleme konmaması için verdikleri dilekçede neler yazdılar?

"Tape kayıtlarının müvekillerimizce yok edilmesi ve gizlenmeleri yönündeki endişenizi paylaşıyoruz. Müvekillerimizin tahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri yönündeki tespitler bizleri de endişelendirmiştir"

"Tamamı tape kayıtlarından oluşan ve bir örneği adli emanette saklanan delillerin müvekillerce yok edilmeleri, gizlenmeleri ve değiştirilmeleri yönündeki mahkemenizin endişesini paylaşmaktayız. Yine dava dosyasında beyanları bulunan ve gizli tanık oldukları için kimlikleri gizli tutulan tanıkların, baskı altına alınması, PKK-KCK örgütünün halen faaliyetlerine devam ediyor olması, müvekillerin tahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri yönündeki tespitler, sanık vekilleri olarak bizleri de endişelendirmiştir.”

Rahmi OFLUOĞLU ( Hukukçu)