ANKARA (ANKA)- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2013 yılında ülke çapında, hükümlü ve tutuklu nakilleri için yaklaşık 18 milyon 208 bin TL harcama yapıldığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, başta zorunlu nakiller olmak üzere, kanunda sayılan nedenlerle hükümlü ve tutukluların bulundukları ceza infaz kurumlarından başka ceza infaz kurumlarına nakledildiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bozdağ, doğu illerinde bulunan bazı ceza infaz kurumlarının kapasitelerinin çok üzerinde hükümlü ve tutuklu barındırdığını, bu durumun ise güvenlik zafiyeti yaratması yanında infaz hizmetlerinin istenilen şekilde yürütülmesini engellediğini, ayrıca muhtelif sağlık ve temizlik sorunlarına neden olduğunu, bu nedenlerle, söz konusu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla bazı hükümlü ve tutukluların kapasitesi uygun kurumlara gönderildiğini kaydetti.

Adalet Bakanı Bozdağ, bu kapsamda, doğu illerindeki bazı ceza infaz kuramlarında bulunan adlî suçlardan hükümlüler ile terör ve çıkar amaçlı suç örgütlerine mensup hükümlülerin bazılarının ülkenin çeşitli bölgelerindeki diğer ceza infaz kurumlarına nakledildiklerini söyledi.

Hükümlülerin sadece kendi istekleri ile nakil taleplerinde nakil masraflarını karşıladıklarını, diğer hâllerde nakil giderlerinin kurum bütçesinden karşılandığını belirten Adalet Bakanı, bu kapsamda 2013 yılında ülke çapında, hükümlü ve tutuklu nakilleri için yaklaşık 18 milyon 208 bin 379,19 TL harcama yapıldığını açıkladı.

Bakan Bozdağ, mevzuatta ziyaretçi masraflarının Adalet Bakanlığı tarafından karşılanmasına imkân veren bir hüküm bulunmadığını ifade etti.(ANKA)