İki yıl önce İstanbul-Ümraniye E tipi cezaevinde akciğer rahatsızlığından hayatını kaybeden Batmanlı hükümlü Şahin Şimşek’in ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle Cezaevi 1. ve 2. Müdürleri ile doktora 7 ay 15’er gün hapis cezası verilmesine ailesi ve avukat tepki gösterdi.

 

**Temyiz için Yargıtay’a başvurduklarını belirten Batman Barosu avukatlarından İbrahim Halil Yalçın: “Yargılama 2 yıl sürdü. Bize göre adalet tecelli etmedi. Bu olay ihmal değil, insanlık suçudur” dedi.

 

“HÜCREDE ÖLDÜ”

İki yıllık hapis cezasını çekmek için yattığı İstanbul-Ümraniye E tipi cezaevindeki hücrede akciğer rahatsızlığından yaşamını yitiren Batmanlı üç çocuk babası Şahin Şimşek’in dosyasını karara bağlayan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının temyiz edilmesi için Şahin ailesi avukat aracılığıyla Yargıtay’a başvurdu. 3 Ocak 2010 tarihinde Ümraniye E tipi cezaevinde yatarken akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görmek isteyen Şahin Şimşek’in hücrede hayatını kaybettiğine dikkat çeken avkuat İbrahim Halil Yalçın: “Cezaevi idaresi önce ‘koğuşunda öldü’ dediler. Sonra da bir tutuklunun suç duyurusuyla Cumhuriyet Savcılığının açtığı soruşturmada her şey ortaya çıktı. İki yıldır süren davada bize göre adalet tecelli etmedi. Verilen kararda görevi ihmal edildiği söyleniyor. Oysa bu ihmal değil, insanlık suçudur” diye konuştu.

 

“DOSYA YARGITAY’DAN DÖNER”
Avukat Yalçın, şöyle konuştu: “Cezaevi 1. Müdürü Tuncay Yıldırım, 2. Müdür Mustafa Yiğit ile doktor Özgür Mede’ye 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Cezaevi 1. Müdürü dosya sonuçlanana kadar öldüğünden davası düştü. İnfaz koruma memurları ile diğer personel hakkında açılan diğer dava beraatle sonuçlandı. Tedavi görmesi gereken bir hükümlünün hücrede tutulması insanlık dışıdır. Özellikle cezaevinde bulunan insanların sağlığına dikkat edilmeli. İhmalkarlık nedeniyle 7 ay 15 gün cezanın da ertelenmesi benzer suçları işleyenleri özendirir. İtirazda bulunacağız. Bu davanın Yargıtay’dan döneceğine de inanıyoruz.”