Semih Kır 2016 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı sırada FETÖ ile irtibatı olabileceği gerekçesi ile görevden uzaklaştırıldı. 13 Şubat 2017 tarihinde HSK tarafından meslekten çıkarılan Kır, 8 Mayıs 2017’de HSK tarafından göreve iade edildi.

HSK’nin hakkındaki görüşünü değiştirmesinin ardından Kır Samsun’a atandı. Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı vekilliğine kadar yükselen Kır hakkında bu süreçte Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “FETÖ üyeliği” suçundan Kır hakkında dava açıldı.

'EVİNDE FETULLAH GÜLEN CD'Sİ ÇIKTI'

Yargılandığı davada savunma yapan Semih Kır suçlamaları reddetti. Kır, ihraç edildiğini ancak daha sonra göreve geri döndüğünü belirttti. Evinde bulunan Fetullah Gülen’in şiirlerinin bulunduğu ses dosyası ilişkinde beyanda bulunan Kır, “Dijital incelemede 13-14 tane CD çıkmış. Birçok kayıttan sadece 3 parçada isim kayıtlarında Fetullah Gülen geçiyor. Diğer ikisi de ilahidir” dedi.

‘ÖRGÜT EVİNDE KALIRDI’

Davada ifadesi alınan dört tanık ise Semih Kır’ın üniversite yıllarında ve staj döneminde örgütün evlerinde kaldığını belirterek Kır’ın 17-25 Aralık operasyonlarından sonrada örgütle bağlantısını sürdürdüğünü öne sürdü. Kır ise tanıkların iddialarını yalanladı.

KARAR ÇIKINCA YENİDEN AÇIĞA ALINDI

Adnan Oktar'a bin yılı aşan hapis cezası verildi Adnan Oktar'a bin yılı aşan hapis cezası verildi

Mahkeme heyeti 17 Eylül tarihinde dosyayı karara bağladı. Semih Kır, “Silahlı örgüt üyelisi olmak” suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Kır’a hakkında ayrıca yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Mahkeme heyetinin bu kararının ardından Kır, yeniden açığa alındı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/