Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi Emel Yeşilırmak hakkındaki davada İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görüldü. Emel Yeşilırmak’a 1 Mayıs eylemine katıldığı gerekçesiyle toplamda 5 yıl hapis cezası verildi. Yeşilırmak’ın avukatı Neslihan Piliç, mahkemenin “yanlı” karar verdiğini belirtti.

Kimlik tespiti ardından söz alan Emel Yeşilırmak, mahkemeye getirildiği sırada ring aracında kendisine saldırıldığını ve ring aracına ters kelepçe ile konulduğunu belirtti. Yeşilırmak, kendisine ait olduğu öne sürülen belgelerin ve CD’nin tebliğ edildiğini ancak izlemeye olanağı olmadığını söyledi. Yeşilırmak savunmasını şöyle sürdürdü:

“Benim olduğumun öne sürüldüğü yüzü kapalı kişinin cinsiyeti dahi belli değil. Bu tespit neye göre yapılmıştır? Bana gönderilen dosya henüz tamamlanmamıştır. Hangi delillerle suçlandığım belli değildir. 40. Asliye Ceza’da aynı eylemden dolayı Hasan Efe Uyar hakkında verilen beraat kararı verilmiştir. Hakkımda da beraat kararı verilmesini talep ediyorum.”

İndirim uygulanmadı

Ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti Yeşilırmak hakkında “örgüt propagandası yapmak” tan 1 yıl , “Kanuna Aykırı Toplantı veya Gösteri Yürüyüşüne Katılmak”tan 6 ay, “Kolluk Güçlerine Direnmek”ten 12 ay, “Toplantı ve Yürüyüşe Silahla Katılmak”tan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yeşilırmak hakkında indirime gitmeyen heyet toplamda 5 yıl hapis cezası verdi.

"Mahkeme yanlı bir karar verdi"

Ceza alan Yeşilırmak’ın avukatı Neslihan Piliç, mahkeme heyetinin müvekkilinin sicil kaydını istediğini ve onu esas alarak “yanlı” bir karar verdiğini söyledi. Piliç, “Bu durum adil yargılanma hakkının ihlalidir. Kişinin daha önce ne yaptığı hakimi bağlayan bir durum değil aslında. Bu durumu da işleyip ona göre bir karar verdi mahkeme” dedi.

Piliç, karara ilişkin İstinaf Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti.

Kocasına yakalanan kadın sevgilisiyle balkondan atlamıştı! İşte istenen ceza Kocasına yakalanan kadın sevgilisiyle balkondan atlamıştı! İşte istenen ceza

Ailesi suç duyurunda bulunacak

Yeşilırmak’ın ablası Gülçin Yılmaz ise kardeşinin maruz kaldığı muameleye ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.  (MA)