SERBAY MANSUROĞLU [email protected]

Trabzon Vergi Mahkemesi'nde görev yapan kadın hâkim Naciye Doğan, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında 16 Temmuz tarihinde açığa alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen Doğan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkındaki soruşturma devam ederken 5 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu'nun (HSYK) kararı ile meslekten ihraç edildi. Cemaat ve paralel yapıyla hiçbir şekilde herhangi bir bağlantısının olmadığını söyleyen Yargıçlar Sendikası ve YARSAV üyesi Doğan HSYK’ye başvurdu, meslekten ihraç edilmesine ilişkin kararın yeniden incelenmesini talep etti.

Savunma hakkı verilmedi
Doğan, dilekçede kendisine isnat edilen ve içeriğinin ne olduğunu bilmediği suç ve fiillere ilişkin hakkında disiplin soruşturması yapılmadığını, herhangi bir disiplin işlemine tabi tutulmadığını vurgulayarak, “Savunmam alınmadan verilen ihraç kararında hukuka uygunluk bulunmuyor. Savunma yapmamın hukuken olanağı da yok” dedi.

Hakkında verilen ihraç kararının geri alınmasını talep eden Doğan, mağduriyetinin giderilerek mesleğe geri dönmesinin sağlanmasını istedi.

Yakından uzaktan bir alakamız yok
Doğan, dilekçesinde şunlara değindi: “FETÖ/PDY üyesi olmadığımı, adıma isnat edilen bu durumun tamamen iftiradan ibaret olduğunu belirtmek isterim. Ben sol görüşlü ve Atatürkçü düşünceye sahip bir ailede büyüdüm yetiştim. Yapılacak ayrıntılı soruşturma sonucunda hiçbir şekilde FETÖ/PDY'ye destek olmadığım ve üyesi bulunmadığı görülecektir. Ne benim ne eşim hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğumuzu gösterir bir delil bulunmamaktadır. Evimizde yapılan aramada FETÖ’ye ait kitap, döküman, gazete hatta 1 dolar bile çıkmamıştır. Eşim ve benim telefonlarımızda, bilgisayarlarımızda varlığını gazetelerden öğrendiğim bir haberleşme yazılımı da mevcut değildir. Bu açıkça ortadadır ve ayrıntılı incelemeyle kesinlik kazanacaktır. Whatsapp ve Twitter'da yer alan paylaşımlarım Atatürkçü düşünce yapısına sahip olduğumu, darbelere karşı ve demokrat bir insan olduğumu ortaya koymaktadır. Öğrenim hayatım boyunca ne bir cemaat yurdunda ne de bir cemaat evinde kalmadım. Bank Asya’da param olmadı. Çocuklarımı cemaate ait herhangi bir eğitim kurumuna göndermedim. Bunların hepsi resmi kayıtlarla sabittir.”

İhraç kararı kaldırılsın
Yargıçlar Sendikası’na ve YARSAV’a inandığı için üye olduğunu kaydeden Doğan hakkında kapsamlı bir incelemenin yapılmasını talep ederek, şöyle dedi: “Hakkımda FETÖ/PDY üyesi olduğuma ilişkin bir kanıt bulunmaması, böyle bir kanıtın gösterilemiyor oluşu, hakkımda yürütülen soruşturma tamamlanmadan herhangi bir mahkeme kararıyla FETÖ/PDY üyesi olduğum kanıtlanmaksızın ve bu kapsamda suç işlediğime ilişkin bir mahkeme kararı olmaksızın ihraç kararı verilmiş olması nedenleriyle meslekten ihracıma ilişkin işlemin yeniden incelenerek hakkımda verilen ihraç kararının kaldırılmasını talep ediyorum.”


Kaynak: Birgun.net