FETÖ/PDY’NİN KIRMIZI KİTABA ALINMASI
Sabah Gazetesi’nin 2 Ocak 2015 tarihli haberi:

MGK'da alınan tavsiye kararı tekrar Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne gönderildi. Paralel Devlet Yapılanması bir tehdit unsuru olarak resmen Kırmızı Kitap'ta yerini aldı.

 
30 Ekim 2014 tarihli MGK toplantısında alınan tavsiye kararı, görüşülmesi için Bakanlar Kurulu'na gönderildi. Bakanlar Kurulu MGK tavsiye kararını 24 Kasım'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında görüşerek kabul etti. Bakanlar Kurulu'nun onayladığı karar, Kırmızı Kitap'a işlenmesi için tekrar MGK Genel Sekreterliği'ne gönderildi.
BBC Türkçe’nin haberi
FETÖ/PDY için milat
Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen ve Türkiye'deki yapılanmasına karşı yürütülen süreçte milat olarak 17-25 Aralık 2013 tarihlerini aldıklarını söyledi.
Medya kuruluşlarının temsilcilerini kabul eden Yıldırım, "Bizim için ölçü 17-25 aralıktan sonra FETÖ ile ilişkinin sürdürülmesidir" dedi
 
http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-37069292
13 Ağustos 2016
İddianameye göre FETÖ/PDY’nin kuruluş tarihi
“1) FETÖ/PDY'nin Kuruluşu:
Örgütün temelleri, sözde lider Fetullah GÜLEN tarafından 1966 yılında atılmış, 1970'li yıllara kadar Yeni Asya Grubu içerisinde yer alan GÜLEN, bu tarihten sonra İzmir Kestanepazarı Kuran Kursu'nda görev yaptığı dönemde çevresinde bulunan arkadaşları ile dini motifleri istismar etmek suretiyle örgütün çekirdek kadrosunu oluşturarak müstakil hareket etmeye başlamış, faaliyetlerini daha ziyade l3-18 yaş grubundaki öğrenciler ve genç kesim üzerinde yoğunlaştırarak, teyp ve video kasetlerine çekilen konuşmaları ve sohbet toplantıları aracılığıyla görüşlerini ulaştırdığı sempatizan grubu ile birlikte kendi adıyla anılan örgütü kurmuştur.”
Sanığın suçlandığı dönem
HAKKINDAKİ DELİLLER VE DEĞERLENDİRME:
 
“Şüphelinin savunması, şüpheliler ……, ………, ………, ………, ………, ……., tanık ….. ……, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturmada ifadesi alınan ……'ün beyanları ve teşhisleri birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün adliye yapılanması içerisinde 2008/2012 yılları arasında adliye imamı olarak görev yaptığı ve silahlı terör örgütünün birim yöneticisi olduğu anlaşılmıştır.”
 
Genel Değerlendirme
“Bu bağlamda 2008-2012 yıllarında şüpheli ………'nın,..”
Alıntılardan anlaşılacağı FETÖ/PDY’nin MGK’nın tavsiye kararı ve hükümet kararı ile silahlı örgüt olarak kabulü 24 Kasım 2016 dır.
Başbakan Binali Yıldırım 17-25 Aralık’ı milat olarak kabul etmekte ve açıkça bu tarihten sonra örgüt ile ilişkisini kesmeyenleri suçlamaktadır.
Başbakanının milat kabul ettiği tarihten önce Cemaat ile AKP ve hükümet birliktedir.
İddianamede…… 2008-2012 yılları arasında ….Adliyesi imamı olduğu ve bu tarihler arasında adliyede yapılan atamaları etkilediği iddiası ile suçlanmakta ve  TCK 309 a göre müebbet, TCK 314 e göre ise 22.5 yıl hapsi istenmektedir.
İddianameye göre;…..nın 2012 sonrası hiçbir eylemi söz konusu değildir.
17-25 Aralık sonrası FETÖ’cü diye ihraç edilen Emniyet müdürlerinin, valilerin, polislerin, öğretmenlerin ve diğer bütün kamu görevlilerinin atamasını AKP hükümeti yapmamış mıydı?
 Bu nedenlerle Cumhuriyet Savcılarının iddianamelerde örgütün kuruluşunu 1966 yılından başlatmaları ve 17-25 Aralık öncesi eylemleri suç olarak nitelemeleri hükümetin belirlediği bir anlamda kırmızıçizgilerin ihlali değil midir?
İşte bu nedenlerle Cumhuriyet Savcılarına FETÖ/PDY miladını hatırlatmak istedim. Çünkü kırmızıçizgilere dikkat edilmezse FETÖ soruşturmaları çok genişler ve altından çıkılamaz hale gelir.
Rahmi Ofluoğlu
Avukat
 
 
Biz