ADANA

Osmaniye'de görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilip tutuklanan eski cumhuriyet savcısı Süleyman Tuna D. ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eşi eski hakim Türke Tutku D. hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame, yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, yapılan soruşturma kapsamında Süleyman Tuna D'nin örgüt üyelerinin gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığının tespit edildiği belirtildi.

Eski savcı ile hakkında FETÖ/PDY üyesi olmaktan soruşturma başlatılan eski Batman Cumhuriyet Savcısı Mikail G. arasında 16 Temmuz 2016'da WhatsApp yazışma mesajlarına da iddianamede yer verildi.

İddianamede mesajlaşma içeriğinde, "Savcım sen ve hakime hanım uzaklaştırılmışsınız", "Ciddi mi", "Evet savcım", "Gözaltı olabilir", "Hazırlıklı olun", "Arzu T. de var", "Kesin?", "Mesajı silerseniz sevinirim", "Evet savcım maalesef" yazışmaların tespit edildiği yer aldı.

Sanık yargı mensubu çiftin evinde yapılan aramada ise terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen'e ait iki kitap ele geçirildiği belirtilen iddianamede, çift hakkında bilgi sahibi olan itirafçılar ve tanıkların ifadeleri de aktarıldı.

İfade veren B.P, hakim ve savcılık sınavlarına çalışmak için 2011 yılında Ankara'ya gittiğini ve aralarında sanık Süleyman Tuna D'nin de olduğu çok sayıda yargı mensubu ile cemaat evinde kaldığını anlattı.

B.P. ve iddianamede ifadesi bulunan F.P, sanık çiftin örgüt tarafından tanıştırılarak evlendirildiğini de öne sürdü.

İddianamede savunmalarına yer verilen sanıklardan Süleyman Tuna D, suçlamaları kabul etmeyerek, örgütün toplantılarına katılmadığını, yurtlarında kalmadığını savundu.

Evinde farklı görüşlere sahip kişilerin kitaplarının da olduğunu belirten eski savcı, "Bana özellikle sorulan Fetullah Gülen'e ait kitapları kendisi ve fikirleri hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla aldım. Bu kitapların yayını, basımı, alımı, satımı yasak kitaplar değildir. Bütün kitapçılarda kütüphanelerde bulunabilen kitaptır. Bu kitaplarla ilgili sorgulanacağım aklıma gelseydi bunları zaten gözaltı saatine kadar bir şekilde imha ederdim." ifadesini kullandı.

Eski hakim Türke Tutku D. örgüte yakınlığıyla bilinen bir dershaneye gittiğini, Gülen'in kitaplarını da kim olduğunu ve düşüncelerini merak ettikleri için aldıklarını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Muhabir: Neşet Karadağ

Kaynak: AA