Habertürk yazarı Yasemin Güneri bugünkü köşesinde, "Cinsel saldırıya göz yuman da aynı cezayı alacak" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı...

Ankara'da iki kişinin, bar çalışanı bir kadını alıkoymasını ve içlerinden birinin gözcülük yaparken, diğerinin kadına tecavüz ve darp etmesini ele alan Güneri, olayda, Yargıtay'ın tarihi bir karar verdiğini aktardı.

Güneri, "Yargıtay Ceza Genel Kurulu, tecavüz ve darp suçunu işleyen sanığın yanında yer alan ve olaylara tepki göstermeyen arkadaşını da aynı suçu işlediği iddiasıyla mahkum edilmesine karar verdi" derken, bu kararın ardından, suçun işlenmesine tepki göstermeyenlerin de artık aynı suçtan mahkum olabileceğini belirtti.

Yasemin Güneri'nin yazısı şu şekilde:

"Kadına yönelik şiddet ve cinsel saldırı suçlarında verilen yargı kararları suçların işlenmesinin azalmasına veya artmasına neden olabiliyor. Yargıtay bu kez, kadına yönelik cinsel saldırı ve darp suçlarında tarihi bir karara imza attı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, tecavüz ve darp suçunu işleyen sanığın yanında yer alan ve olaylara tepki göstermeyen arkadaşını da aynı suçu işlediği iddiasıyla mahkum edilmesine karar verdi. Genel Kurul, cinsel saldırı suçunu işleyen sanığa gözcülük yapanın da 'bedensel temas kurulmamış olsa bile' nitelikli cinsel saldırı suçundan 21 yıl hapis cezasına mahkum edilmesine karar verdi.

https://odatv.com/cinsel-saldiri-icin-ornek-karar-18021918.html

Ceren Damar davasında karar Ceren Damar davasında karar