Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheli öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcı 5 şüpheliyi sorguladı. Savcı, 3 kişiyi serbest bırakırken, saldırıyı gerçekleştiren Murat Şahin'i "Adam öldürmeye teşebbüs", "Olası kasıtla adam yaralamak" ve "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanma talebiyle, bir şüpheliyi de adli kontrol hükümlerinin uygulanması istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti.
Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği de, Murat Şahin'in "Silahla tehdit" ve "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, diğer şüpheliyi ise hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar vererek serbest bıraktı. Serbest bırakılan şüphelinin yurtdışına çıkışı yasaklandı ve adresine en yakın karakolda imza atmasına karar verildi. 
Can Dündar'a 6 Mayıs Cuma günü adliye önünde Murat Şahin tarafından silahlı saldırı yapılmış, olayda muhabir Yağız Şenkal yaralanmıştı.
Serpil KIRKESER / İstanbul, (DHA) -