Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan davada Bylock delilinden tutuklu 15 sanıktan 14 ü için tahliye kararı verildi. Tutukluluğunun devamına karar verilen sanığın bylock içerikleri nedeniyle tahliye edilmediği belirtiliyor.

Duruşmaya müdafi olarak katılan Av. Rahmi Ofluoğlu sitemize yaptığı açıklamada “bu tahliyeler Yargıtay 16. Ceza Dairesinin kamuoyuna bylock kararı diye sunulan kararının mahkemelerce gereğinin yapılmaya başlandığını göstermektedir. Yargıtay 16. Ceza Dairesi  basının kamuoyuna yansıttığı gibi Bylock, Fetö/PDY silahlı terör örgütünün kesin delilidir şeklinde bir karar vermedi.

Yargıtay 16. Ceza dairesi sözü edilen kararında özetle; sanığın bylock’u Fetö/PDY silahlı terör örgütüne münhasır bir haberleşme programı olduğunu bilerek (KASTEN) indirmiş olması halinde kesin delil olabileceğine hükmetmiştir. Ayrıca daire sanığın bylock indirdiğinin her türlü şüpheden uzak teknik tespitlerinin yapılmış olması gerektiğini belirtmektedir.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin FETÖ kararları Ağır Ceza mahkemelerince içselleştirilip uygulandığında kazanacak olan FETÖ değil Türkiye olacaktır. Çünkü bylockun bu şekilde yaygın kullanımı bir FETÖ kumpasıdır." dedi

www.adaletbiz.com